Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan szoktátok készíteni a...

Hogyan szoktátok készíteni a zöldborsós ragulevest?

Figyelt kérdés
Én csirkéből szeretném.Elég csak csirkemellből ? Írnátok receptet,ti hogy szoktátok ?
2013. aug. 18. 14:25
 1/2 anonim ***** válasza:
62%

Szoktam csirkemellből, de combfiléből még finomabb.

egy közepes fej hagymát finomra vágok, zsiradékon megdinsztelem. erre rá a csíkokra vágott húst, egy kis sóval. hagyom fedő alatt levet engedni, közben kevergetem párszor.ha a hús már majdnem teljesen puha, akkor ráöntöm a vegyes zöldséget, ami borsó, ha van gomba, karalábé, sárgarépa... stb. van, amikor kész zöldség keverékeket teszek bele. ezzel is átforgatom a zsiradékban lévő húst él felengedem (ha van húslével ), vagy sima meleg vízzel.

ekkor már lehet annyi a lé, amennyi levest szeretnénk. ahogy felforr a zöldségekkel, akkor teszek bele valamilyen aprótésztát, eperlevél, csigatészta, vagy dörzsölt tarhonya, ami csipetkévé fog dagadni.

közben figyelem az ízét, a só bors az alap, de szoktam néha tárkonnyal is ízesíteni. ekkor egy kicsit savanykásra készítem a ragut, és kap egy nagyon vékony tejfölös habarást.

2013. aug. 18. 17:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 A kérdező kommentje:
köszike :) :)
2013. aug. 18. 22:54

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!