Hogyan szoktátok készíteni a zöldborsós ragulevest?
Szoktam csirkemellből, de combfiléből még finomabb.
egy közepes fej hagymát finomra vágok, zsiradékon megdinsztelem. erre rá a csíkokra vágott húst, egy kis sóval. hagyom fedő alatt levet engedni, közben kevergetem párszor.ha a hús már majdnem teljesen puha, akkor ráöntöm a vegyes zöldséget, ami borsó, ha van gomba, karalábé, sárgarépa... stb. van, amikor kész zöldség keverékeket teszek bele. ezzel is átforgatom a zsiradékban lévő húst él felengedem (ha van húslével ), vagy sima meleg vízzel.
ekkor már lehet annyi a lé, amennyi levest szeretnénk. ahogy felforr a zöldségekkel, akkor teszek bele valamilyen aprótésztát, eperlevél, csigatészta, vagy dörzsölt tarhonya, ami csipetkévé fog dagadni.
közben figyelem az ízét, a só bors az alap, de szoktam néha tárkonnyal is ízesíteni. ekkor egy kicsit savanykásra készítem a ragut, és kap egy nagyon vékony tejfölös habarást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!