Valami egyszerű, finom étel amihez sok méz kell?
Mézes puszedli, mézeskalács, mézes sütik.
De a mézes sonka is finom.
Én csirkeszárnyat is szoktam pácolni vele, mézet és erőspistát kikeversz, pici bors, mustár bele, leöntöd a szárnyakat és akár grillen, akár a sütőben sütve fincsi. De más husikat is pácolhatsz vele.
Egyszerű mézes
Elkészítési idő: 2 óra
Hozzávalók: 1 kg elkészítéséhez
50 dkg méz, 50 dkg liszt, 1 dl tejföl, 2 dl tej, 3 tojássárgája, őrölt fahéj, 1 dkg kristálycukor, szalalkáli,
A cukrot serpenyőben karamelizáljuk, meglocsoljuk 1 evőkanál vízzel és beforraljuk. A mézet, a tejet és a tejfölt keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a felvert tojássárgáját, a karamellát, a szalalkálit, kevés lisztet, majd jól összekeverjük. Lassan adagolva beleszórjuk a többi lisztet és összegyúrjuk.
Deszkára tesszük, fél centi vastagra nyújtjuk, és formákkal kiszaggatjuk. Ez tepsit kikenünk olajjal, megszórunk liszttel és beletesszük a kiszaggatott formákat. A sütőt 240°C-ra hevítjük, majd a tepsit beletesszük. Amikor a tészta felemelkedett, 180°C-ra visszavesszük a hőt és a tésztát zsemleszínűre sütjük.
Mézeskalács?
De nagyon jó pácnak is.
mézes chilis és a mézes gyömbéres ízvilág az egyik kedvencem,csak a chilisből a barna, a gyömbéresből pedig a világos sört ne felejtsd ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!