Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A csicseriborsó megromolhat?...

A csicseriborsó megromolhat? Fél évvel ezelőtti lejáratú csicseriborsót szeretnék felhasználni. Véleményetek szerint helyes dolog, vagy inkább dobjam a kukába?

Figyelt kérdés

#főzés #csicseriborsó #romlandó élelmiszer
2013. aug. 14. 16:20
 1/2 anonim ***** válasza:

Feltételezem, hogy szárítottról van szó. (Ha netán konzerv, akkor az a lejárat után évekig felhasználható)

Nézd meg, hogy nem zsizsikes-e - kis áttetszö lyuk a héjon és fekete valami benne -, esetleg vágj fel 1-2 darabot, de óvatosan, mert nagyon kemény lehet.

Ha nincs benne semmi, akkor ugyanúgy felhasználhatod, csak valószinüleg legalább egy napig kell áztatni és esetleg sokáig fözni, mert nagyon ki van száradva.


Kidobni nem kell, ha nincs benne bogár.

2013. aug. 14. 17:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:

Ha van benne "lakó", akkor az áztatóvízben kijön belőle, és lebegnek a víz felszínén. ha ilyesmit látsz, akkor az egészet húzd le a vécén.

ha teljesen tiszta marad az áztatóvíz, akkor használd csak fel, de még így is szűrőben alaposan mosd át folyóvízzel főzés előtt.

2013. aug. 14. 18:14
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!