Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Üvegtálat ki kell kenni...

Üvegtálat ki kell kenni valamivel sütés előtt?

Figyelt kérdés
Tortát szeretnék sütni (első alkalom), találtam is hozzá egy üvegtálat, de nem tudom, hogy ki kell-e kenni valamivel. Előre is köszi a segítséget!

2013. aug. 14. 08:08
 1/8 anonim ***** válasza:
Milyen tésztát sütnel benne?
2013. aug. 14. 08:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
Uvegtalba tortat? Nem jobb a tortaforma? Egyebkent szerintem jobb ha kikened Ramaval, biztos ami biztos, artani nem artassz vele,de kisebb az esely,hogy beleragad a teszta. Mit sutsz?:)
2013. aug. 14. 09:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:

Arra vigyázz, hogy a legtöbb süteménynél írják, hogy előtte a sütőt be kell melegíteni. A jénait meg előmelegítés nélkül kell betenni, az viszont a sütemények egy részének nem jó. Egyszerű üvegtálban meg nem szerencsés sütni, nem bírják a hőt.

Hogy ki tudd borítani - hisz nem kapcsos, amiről le lehet emelni -érdemes kikenni, sőt, liszttel meghinteni.

2013. aug. 14. 09:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 A kérdező kommentje:
Valami egyszerű receptet kerestem, így csokis körtetortára esett a választás. Amúgy azért üvegtálban akarom sütni, mert mást nem találtam itthon :) - igazából kiszedni sem nagyon akarom, csak majd a szeleteléskor kerülne ki az edényből, azt meg majd a szülinapos megoldja :) - bármilyen hasznos tanács is jöhet amúgy, vagy valami furfangos trükk
2013. aug. 14. 10:42
 5/8 A kérdező kommentje:

Hmm, szerintem találtam tortaformát, legalábbis én annak gondolom. Magas oldala van, ami leszedhető, kapocs az oldalán, amivel lehet szorítani. Pont így néz ki: [link]


Ezt is ki kell kenni?

2013. aug. 14. 10:49
 6/8 anonim ***** válasza:
Kendd ki,azt javaslom,akkor biztos nem ragad a forma falahoz:) egyebkent ha torta,akkor a sult turotorta a legjobb. Semmi macera, osszekevered, szinte nem is kell bele liszt se,csak turo es megsutod. Vanilia fagyival,pudinggal,lekvarral, gyumiontettel isteni finom es mutatos is.
2013. aug. 14. 21:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:

Igen, ezek a hagyományos tortaformák. Ezeknél meg arra figyelj, hogy a recept milyen átmérőjűre készült, mert ha nagy tortaformába öntöd, akkor lapos lesz és alacsony, ha meg kicsibe, akkor kidagad a formából. Általában írják a recept végén, hogy milyen átmérőjűbe szánták.

Ha nem akarod tölteni a tortát, akkor valóban ki lehet ügyeskedni az üvegtálból is, de ha jól megsült, nem ragadt le, meg az oldalához, akkor egyszerűen kifordul a formából, ha kihűlt.

Ezek az új formák - teflonos, szilikonos - elvileg nem ragadnak, de nem árt, ha kikened, megszórod. Biztos, ami biztos. Van recept, ami zsemlemorzsával való megszórást javasol liszt helyett. Az is finom a megsült tésztán.

2013. aug. 15. 06:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
Margarinnal kikenni a sütöformát nem ajálatos, magába veszi az anyag és odasül. Tortát nem kerámia vagy üvegformában sütnek, hanem fémformában. Üveg v fém nem ugyan az. A kerámia meg az üveg gratinirozásra jó.
2014. aug. 21. 17:24
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!