Üvegtálat ki kell kenni valamivel sütés előtt?
Arra vigyázz, hogy a legtöbb süteménynél írják, hogy előtte a sütőt be kell melegíteni. A jénait meg előmelegítés nélkül kell betenni, az viszont a sütemények egy részének nem jó. Egyszerű üvegtálban meg nem szerencsés sütni, nem bírják a hőt.
Hogy ki tudd borítani - hisz nem kapcsos, amiről le lehet emelni -érdemes kikenni, sőt, liszttel meghinteni.
Hmm, szerintem találtam tortaformát, legalábbis én annak gondolom. Magas oldala van, ami leszedhető, kapocs az oldalán, amivel lehet szorítani. Pont így néz ki: [link]
Ezt is ki kell kenni?
Igen, ezek a hagyományos tortaformák. Ezeknél meg arra figyelj, hogy a recept milyen átmérőjűre készült, mert ha nagy tortaformába öntöd, akkor lapos lesz és alacsony, ha meg kicsibe, akkor kidagad a formából. Általában írják a recept végén, hogy milyen átmérőjűbe szánták.
Ha nem akarod tölteni a tortát, akkor valóban ki lehet ügyeskedni az üvegtálból is, de ha jól megsült, nem ragadt le, meg az oldalához, akkor egyszerűen kifordul a formából, ha kihűlt.
Ezek az új formák - teflonos, szilikonos - elvileg nem ragadnak, de nem árt, ha kikened, megszórod. Biztos, ami biztos. Van recept, ami zsemlemorzsával való megszórást javasol liszt helyett. Az is finom a megsült tésztán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!