Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Piskótát szeretnék sütni....

Piskótát szeretnék sütni. Nincs itthon sütőpapír amit a sütőformába tudok tenni. Tudom valamivel helyettesíteni? 14/L

Figyelt kérdés

2012. máj. 24. 14:35
 1/7 anonim ***** válasza:
Kivajazni, lisztezni.
2012. máj. 24. 14:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
40%

Egy akármilyen másik papír is megteszi! Kockás füzetből tépett, vagy A4-es fehér, vagy bármi hasonló.


Tortasütő oldalát vajazni+lisztezni, és csak alulra a a papírt!!! (Ha az alját is csak vajazod+lisztezed, akkor könnyen beleragadhat, bár ez tortaformától és annak minőségétől is függ. Felesleges kockáztatni, rakj papírt!


Régen amúgy újságpapírt tettek bele. Csak hát ez a sok mérget tartalmazó festékanyag miatt nem korszerű már...

2012. máj. 24. 14:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
72%
Vaj (margarin) és liszt tökéletes, nem ragad bele. Elképzelem, ahogy valaki a gyümölcstorta formába próbálja belehajtogatni a papírt ;) Miután kivetted a sütőből, pihentesd kb. 5 percig, akkor könnyebben kijön.
2012. máj. 24. 14:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!!:)
2012. máj. 24. 15:07
 5/7 A kérdező kommentje:
Szuper. vajaztam és liszteztem...jobb is mint a sütőpapír, egyáltalán nem égett oda és a papír leszedésével sem kellett bajlódni!:) Máskor is így fogom csinálni.
2012. máj. 24. 18:06
 6/7 anonim ***** válasza:
57%

2-esnek igaza van!

Nekünk van sok leporello papírunk itthon, azt használjuk sütőpapír helyett, tökéletes hozzá! Egyre körberajzolom a forma kivehető lapját, és egyszerre többet is kivágok, így nem kell egyesével bajlódni, hónapokig elég.


Gyümölcstorta az értelemszerűen más, de ha sütőpapírra keres alternatívát a kérdező, akkor feltételezhető, hogy éppen nem gyümölcstorta formában süt. Más kerek tortákhoz meg papírral tökéletes.


Sőt még gusztusosabb is, mert miután egy húzással lehúztuk a papírt, szép egyenletes és tiszta piskóta a felület. Papír nélkül meg látszik rajta a liszt, ha meg sok ragadt a vajhoz, akkor az még ott is marad a piskótán. Az meg olyan csúnya, ha esszük a tortát, és fektetve a tányéron látszik a talpán a liszt, vagy hogy le lett kaparva róla!


Papíros verzió gusztusosabb, próbáld ki!

Oldalát természetesen vajazni kell és lisztezni, de ha ott marad rajta vagy lesz onnan lekaparva, az úgysem látszik a krémtől.

2012. máj. 24. 20:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
pauszpapírral, bár gondolom nem valószínű, hogy az pont lesz otthon, de hátha
2012. máj. 24. 22:44
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!