Piskótát szeretnék sütni. Nincs itthon sütőpapír amit a sütőformába tudok tenni. Tudom valamivel helyettesíteni? 14/L
Egy akármilyen másik papír is megteszi! Kockás füzetből tépett, vagy A4-es fehér, vagy bármi hasonló.
Tortasütő oldalát vajazni+lisztezni, és csak alulra a a papírt!!! (Ha az alját is csak vajazod+lisztezed, akkor könnyen beleragadhat, bár ez tortaformától és annak minőségétől is függ. Felesleges kockáztatni, rakj papírt!
Régen amúgy újságpapírt tettek bele. Csak hát ez a sok mérget tartalmazó festékanyag miatt nem korszerű már...
2-esnek igaza van!
Nekünk van sok leporello papírunk itthon, azt használjuk sütőpapír helyett, tökéletes hozzá! Egyre körberajzolom a forma kivehető lapját, és egyszerre többet is kivágok, így nem kell egyesével bajlódni, hónapokig elég.
Gyümölcstorta az értelemszerűen más, de ha sütőpapírra keres alternatívát a kérdező, akkor feltételezhető, hogy éppen nem gyümölcstorta formában süt. Más kerek tortákhoz meg papírral tökéletes.
Sőt még gusztusosabb is, mert miután egy húzással lehúztuk a papírt, szép egyenletes és tiszta piskóta a felület. Papír nélkül meg látszik rajta a liszt, ha meg sok ragadt a vajhoz, akkor az még ott is marad a piskótán. Az meg olyan csúnya, ha esszük a tortát, és fektetve a tányéron látszik a talpán a liszt, vagy hogy le lett kaparva róla!
Papíros verzió gusztusosabb, próbáld ki!
Oldalát természetesen vajazni kell és lisztezni, de ha ott marad rajta vagy lesz onnan lekaparva, az úgysem látszik a krémtől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!