Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Pogácsát szeretnék sütni,...

Pogácsát szeretnék sütni, csak nincs itthon tejfölöm. Lehet tejjel helyettesíteni? Van esetleg valakinek jó kis receptje?

Figyelt kérdés
2011. febr. 18. 08:09
 1/9 anonim ***** válasza:
Hát szerintem nem lehet. Recim nekem is csak tejföles van.
2011. febr. 18. 08:15
 2/9 anonim ***** válasza:

Nem tudom, krumplid van-e otthon, mert nekem van egy isteni, pihe-puha krumplis pogácsa receptem, nem kell bele tejföl.

Hozzávalók:

50 dkg főtt tört krumpli

70 dkg liszt

1,5 dl tej

5 dkg élesztő

1 teáskanál kristálycukor

2-3 teáskanál só

25 dkg vaj puha vagy margarin

2 egész tojás

Lekenéshez: 1 fevert tojás, rászórni 20 dkg trappista sajt.

Langyos tejben a cukorral megfuttatod az élesztőt. A vajat a még meleg krumpliba beletöröd, ez megy a lisztbe a felfuttatott élesztővel, 2 tojással, sóval. Jól összegyúrod, kevés ideig kell keleszteni, kb 15 percig, mert ha sokáig akkor lágy lesz a tészta és lapos a pogi. Ujjnyi vastagra nyújtod, kiszaggatod, megsodrod a tenyereiddel a szélét, hogy magas legyen. Beteszed a tepsibe sütőpapírra, megkened tojással, és sajthalmokat raksz rájuk. 200 fokra előmelegített sütőben sütöm 20 percig úgy, hogy az első 5 perc után leveszem a hőfokot 180 fokra. Ne süsd sokáig, mert kiszárad.

2011. febr. 18. 08:32
 3/9 anonim ***** válasza:
előző vagyok, javítok: puha vajat vagy margarint akartam írni.
2011. febr. 18. 08:33
 4/9 anonim ***** válasza:
2011. febr. 18. 08:34
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Kedves második, már hámozom is a krumplikat!:-)
2011. febr. 18. 08:46
 6/9 anonim ***** válasza:

25 dkg túró

25 dkg liszt

25 dkg vaj

Nálunk ez a kedvenc.

2011. febr. 18. 08:54
 7/9 anonim ***** válasza:
Szia! A második válaszoló vagyok. Sikerült a pogácsa?
2011. febr. 18. 10:54
 8/9 A kérdező kommentje:

Kedves Második!

Nagyon finom lett, most ettünk belőle ebéd után, és holnap viszek belőle anyóséknak is! Nagyon szépen köszönöm, fel is írtam magamnak a receptedet!

2011. febr. 18. 12:25
 9/9 anonim ***** válasza:
Nagyon szívesen, örülök, hogy sikerült és még ízlik is! Én is gyakran csinálom, mert egyszerű és finom puha még 3-4 nap múlva is a krumpli miatt.
2011. febr. 18. 20:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!