Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell sütemény tetejére...

Hogyan kell sütemény tetejére zselét csinálni? Annyit tudok, hogy kell hozzá zselatin. Valaki le tudná írni egyszerűen?

Figyelt kérdés
2013. aug. 13. 19:04
 1/8 anonim ***** válasza:
Legegyszerűbb, ha tortazselét veszel, arra pontosan rá van írva az elkészítés módja.
2013. aug. 13. 19:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:
Magyarul nincs rajta .. :(
2013. aug. 13. 19:26
 3/8 anonim ***** válasza:

??? hol élsz, hogy nincs magyarnyelvű útmutató egy tortazselén ? ha külföldön, akkor pedig az adott ország nyelvén is rajta kell lenni.

Itthon bárhol veszek tortazselét -igaz apró betűkkel, mert több nyelven is rajta van-de korrekt leírás van magyarul is a zseléporokon.Lidl, Aldi, Tesco, Spár, akárhol veszem.

2013. aug. 14. 12:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 A kérdező kommentje:

tótiában élek (FELVIDÉKEN), szlovákul van ráírva ..

És mivel nem tudok szlovákul (nem is szeretnék soha), ezért nem is olvasom el :D

2013. aug. 14. 14:50
 5/8 anonim ***** válasza:

Megértelek... kicsit később leírom Neked, hogy mi van ráírva magyarul. Most nem tudom milyen van itthon, de egyformán kell mindegyiket. azt tudom , hogy ezek egy kerek tortaformára, pl gyümölcstortára elegek, (én arra szoktam tenni ), de lehet, hogy egy tepsi sütire két csomag kell.Zselatinosról nincs tapasztalatom, mert én is félek, hogy nem találom el:)

Ígérem még ma, visszatérek rá.

üdv:)

2013. aug. 14. 15:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen !:)
2013. aug. 14. 15:44
 7/8 anonim ***** válasza:

Szia, írom a tortazselét. most éppen Lidl-s "Belbake" van itthon, de gyakorlatilag, mind egyformán működik. ez 12 gr-os.

" a tasak tartalmát keverjük 30 gr (két csapott evőkanál )cukorral, és 2,5 dl vízzel vagy higított

gyümölcslével csomómentesre.

A folyadékot lassan kevergetve forraljuk fel.A tortaöntetet hagyjuk kb 3 percig hűlni, majd középről indulva egyenletesen osszuk el a hideg gyümölccsel díszített tortán."

Én nagyon kis lángon szoktam forralni, csak addig, míg gyöngyözni kezd.Utána 3 percre vizes viledára teszem, de közben is kevergetem.

aztán valóban szépen rá lehet kanalazni a tortára középről kezdve körkörösen. de gyorsan kell, mert hamar dermed.20-25 perc múlva fogyasztható, de én tovább szoktam hűtőben tartani.

Remélem, hogy Neked is sikerülni fog, ha megpróbálod.

Üdv:)

2013. aug. 14. 17:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm :) Kipróbálom :)
2013. aug. 14. 18:10

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!