Penne Gratinate Al Forno - nevű étel receptjét letudná írni magyarul?
Ami van benne: sonka, gomba, tejszínes szósz, csőtészta, paradicsom, sajt és mind ez egybesütve.
Sajnos csak olasz recepteket találtam vagy egyáltalán nem hasonlított rá.
Igazán nem tudom, hogy pontosan milyen ételre gondolsz, de a címe csak annyit jelent, hogy penne csöben sütve.
Az összetevök alapján én igy próbálkoznék.
A tésztát megfözni nem túl puhára.
A sonkát, gombát, (szerintem finomra vágott hagymát is) kevés zsiradekon (olivaolaj vagy vaj) megpirítani, az összevágott paradicsomot kevés vizzel (esetleg fehér borral) és füszerekkel (só, bors, bazsalikum, rozmaring, babér - de nem mindegyik egyszerre) megpárolni, a felesleges folyadékot elpárologtatni.
A tésztát összekeverni ezzel a raguval.
Egy tüzálló tálat kivajazni, a tésztakeveréket beleigazítani, a tejszínes mártást ráönteni, reszelt sajttal megszórni és sütöben átsütni, amig a sajt kezd pirosodni.
De ha valami közelebbit tudnál az általad ismertröl mondani vagy fotót feltenni/linkelni, többet tudnék segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!