A piskótalapot milyen lisztből csináljam?
Figyelt kérdés
Ha valaki tud egy jó receptet, azt is megköszönöm.2009. okt. 26. 14:24
1/8 anonim válasza:
finomlisztből.
5tojás sárgája + 10 kanál cukor elkeverjük, + 10 kanál liszt,+ késhegynyi szódabikarbóna vagy sütőpor + 5 kanál víz, elkeverjük + az 5 tojás fehérje habbá verve, lazán belekeverve az alaptésztába. Ez mindig sikerülni szokott.
Először 10 percig 200 fokon, majd 160 fokon sütni, nem szabad a sütőajtót közben kinyitni!
2/8 anonim válasza:
Bocsi, hogy belekotyogok... az 5 kanál milyen kanál (evőkanál v. kávéskanál)? És ez a mennyiség mennyi lesz? Úgy értem, ha mondjuk 26 cm-es formában sütöm, akkor el tudom harmadolni majd? Sütésnél ok a 10 perc 200-on, de 160 fokon meddig kell még sütni utána?
3/8 anonim válasza:
bocs, evőkanál persze, a liszt jó púpos, a cukor kicsit púpos. 30 cm-es tortaformában sütöm és ketté szoktam vágni nem háromba, de lehet, hogy háromba is lehetne ha kisebb a forma. kb 160 fokon még 30 perc, de ez változhat, amikor már barnul, megnyomod a tetejét, ha ruganyos, kiugrik, nem horpad be, akkor jó. (vagy tűpróba)
4/8 A kérdező kommentje:
Köszi!
2009. okt. 26. 15:33
5/8 anonim válasza:
Én is köszi! (2. vagyok) Már meg is sült, most hűl...:)
6/8 A kérdező kommentje:
Amm a liszt "rétes" vagy "finom" legyen?
2009. okt. 27. 08:55
7/8 A kérdező kommentje:
Bocsi hülye vagyok, hát ez volt a kérdés:D
2009. okt. 27. 08:55
8/8 anonim válasza:
hát erre válaszoltam legelőször:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!