Titeket nem érdekel hogy miből készülhetnek a Mcdonald's-os kaják?
én tudom, miből van, de nem érdekel - finom, és kész.
habár nem nagyon szoktam ott enni, de ha egy évezredben egyszer betévedek, akkor nagyívben kakálok rá, hogy mi miből van :D
Miből?
Én nem tudom felvilágosítanátok?
"Marhahús: A hamburgereinkben lévő húspogácsák kizárólag 100% marhahúsból, minőségi, filézett szeletekből készülnek. Semmiféle adalékanyagot nem tartalmaznak. A hamburger húspogácsához felhasznált színmarhahús lapocka, rostélyos, szegy, oldalas és nyak kombinációja. Az ún. visszakövethetőségi rendszerüknek köszönhetően minden egyes húspogácsáról pontosan megállapítható, hogy az melyik állatból, melyik gazdaságból származik, s hogy az állat családjában több generációra visszamenőleg nem fordult elő semmiféle megbetegedés.
Csirke: Mindkét csirke termékük, a McChicken és a Chicken McNugetts is a csirke legértékesebb részéből, a mell-filéből készül. A panírozáshoz a McDonald's részére kifejlesztett paníranyagot használnak.
Sertéshús: McFarm szendvicseink kézi csontozással előállított színhúsból készülnek. A húspogácsához értékes húsrészeket, combot, lapockát és császárhúst használnak fel, amelyek kizárólag az EU által elfogadott, és a McDonald’s által is auditált vágóhidakról származnak. A teljes tenyésztési és feldolgozási folyamatot hatósági állatorvosok, nemzetközi auditor cég és a McDonald's szakemberei rendszeresen ellenőrzik.
Hal: 100 százalékosan fehér húsú (tőkehal, új-zélandi hoki, alaszkai sárga tőkehal) halakat dolgoznak fel. Ezek kizárólag olyan halgazdaságokból származhatnak, ahol maximálisan betartják az előírt haltenyésztési előírásokat.
Burgonya: olyan sült burgonya és egyéb burgonya termékeket forgalmaznak, amelyek folyamatosan magas minőségűek és kiváló élelmiszer-jellemzőkkel rendelkeznek. Nem használnak tartósított burgonya termékeket.
Zsemle:
A McDonald's különbözői zsemléi egy-egy fajtán belül mindig pontosan egyformák. külön a McDonald's számára termeltetett, válogatott búzát használnak, amelyből minőségi őrléssel készítettik a lisztet.
A magyarországi McDonald’s ételek alapanyagai 25-30%-ban származnak hazai beszállítóktól
* Húsok: Az ESCA által gyártott termékek hőkezeltek. Az integrált tenyésztési és hízlalási rendszer lehetővé teszi, hogy a szülő állatig visszavezetve nyomon kövessük a vágóállat származását.
* Gyümölcsmix: Az almát az év nagy részében magyar beszállító biztosítja. A válogatott darabok csak három fajtából (pink lady, braeburn, idared) kerülhetnek ki. Követelmény a ropogós hús és a piros héj.
* Ketchup: Az Univer saját szerződéses partnerein keresztül vásárolja fel a különleges minőségű, válogatott paradicsomokat, amelyeket a kecskeméti konzervgyárában dolgoz fel.
a húspogácsa színtiszta darált marhahús, a zsemle, a sajt és a szószok már közel sem ennyire természetes eredetűek.
A Big Mac-szendvics ezért 18, a sajtburger 17 élelmiszeripari „műanyagot” tartalmazott. Valamiféle adalékot pedig gyakorlatilag az étterem teljes választéka tartalmaz – beleértve a grillezett csirkemellet és a salátákat is.
"A Southamptoni Egyetem kutatói szerint bizonyos adalékok hozzájárulhatnak a gyermekek figyelemzavaros tünetegyüttesének súlyosbodásához. Az általuk vizsgált anyagok közül a gyorsétteremlánc az E110-es és E104-es sárga, az E124-es vörös ételszínezékeket, valamint a nátrium-benzoátot (E211) használja.
A McDonald’s közleményében kijelentette, hogy igyekszik megszabadulni a tartósítószerektől, s hogy a southamptoni kutatás vegyszerei közül csak a nátrium-benzoát mutatható ki a burgerekben, az is kizárólag a savanyúságban. Ezenkívül hangsúlyozták, hogy beszállítóikat ösztönzik az adalékanyagok használatának csökkentésére
A cég honlapján biztosítja a fogyasztókat, hogy az új termékek nem tartalmaznak nátrium-benzoátot és színezékeket. A The Independent 2007 szeptemberi első vizsgálata azonban 568 különféle adalékanyagot talált a McDonald”s termékeiben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!