Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell pulykából valamily...

Hogyan kell pulykából valamilyen fincsi tejszínes ragut csinálni?

Figyelt kérdés
Van itthon pulyka mell, imádom a tejszines ragukat, de nem találok semmi normális receptet. Rízst adnék hozzá köretnek. Tud valaki jó receptet?
2008. jún. 28. 07:54
 1/7 anonim válasza:
100%

Legyél kreatív!

A husit fűszerezd meg só, bors ízlés szerint. Pici olaj, vagy vaj, rá aprróra vágott hagyma üvegesre, mehet rá a hús. Ad fel vizet, ha elforrja, lehet pótolni, de vigyázz, mindig pici vizet! Azt, hogy petrezselyem zölddel, vagy gombával, vagy mindkettővel, vagy kakukkfűvel, vagy oreganoval, vagy fokhagymával, stb ízesíted azt a te ízlésed dönti el! A lényeg az, tedd rá! (Ha gomba is, azt együtt a husival!) Ne süssd halálra, a csirkemell megkeményedik, ha túl van sütve! Vegyél ki egy vastagabb husit, vágd ketté, ha végig fehér, már jó is! A végén öntsd föl főzőtejszínnel (nem habtejszín), ha elbírja, lehet valami erős ízű sajtot is belereszelni! Kicsit foirrald fel és kész! Én nem szoktam, de van aki a tejszínbe kever pici lisztet, vagy keményítőt, és úgy önti bele, hogy sűrűbb legyen! Jó étvágyat!

2008. jún. 28. 08:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim válasza:
100%

Még valami: sok gyakorlás!

Ja, én csirkét írtam, a pulykára is vonatkozik!

2008. jún. 28. 08:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim válasza:
100%
csináld meg pörköltnek,és a végén habard be fél tejföl fél tejszin arányban.
2008. jún. 29. 21:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Mezes mustaros pulya csikok?

Isteni!mi nagyn szeretjuk,akar csirke husbol is.

A husit felcsikozod,es izles szerint mustarozod,(kb 2 evokanallal szoktam ra tenni)majd beteszed a hutobe 1 ejszakara vagy 2-3 orara.A serpenyobe 2-3 evokanal olajat hevitesz,CSAK olajat! es ha habzik akkor megforgatod benne a husit(ne ijedj meg tuti enged `1 kis levet de addig fotyogtesd ming elfovi.Majd ontsd fel 1 kis doboz fozo tejszinnel sozd,borsod es a lenyeg a kakukkfu!Kostolas utan ha gondolod akkor tehetsz meg bele 1 kis mezet vagy mustart,attol fuggoen h te h szereted vagy talalod finomnak.Melle parolt rizset szoktam csainalni.

Jo etvagyat!

2008. júl. 1. 12:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
A mezes mustaros husihoz MEZET kell forrositani a serpenyoben habzasig,bocsi elirtam!
2008. júl. 1. 12:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim válasza:
100%

Nekem az alábbi a kedvencem:

forró olajon megpirítassz tárkonyt és kakukkfüvet, teszel hozzá egy kenál mustárt és alaposan elkevered, belerakod a csíkokra vágott pulykahúst és fehérre pirítod. Majd sóval borssal ízesíted és felöntöd vízzel. Tehetsz vele gombát is, ha szeretitek, de e nélkül is fincsi. Amikor megfőtt a hús tejszínnel vagy tejföllel + liszt behabarod, felfőzöd és majorannát szórsz bele a legvégén. Egész fűszeres íze van, de én szeretem.

Ennek egy másik változata, amikor levesnek főzőm meg ugyaneztt, csak akkor gombát, répát, petrezselymet és borsót teszek még bele. Ez egy tartalmas, laktató leves.

Jó étvágyet

2008. júl. 3. 08:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim válasza:
100%

Tárkonyos pulykaragu leves - Minorkavidor receptje


10 főre a hozzávalók:


* 75 dkg pulyka felsőcomb, mell, - lehet csirkemellből is

* 1,5 kg sárgarépa, gyökér, gomba, zöldborsó, karfiol vegyesen

* hagyma

* 6 dl tejszín

* tárkony fűszer (friss vagy szárított)

* só, bors, delikát

* kevés citromlé

* galuska (ha akarod)


A hagymán a húsit kicsit megpárolod, rádobod a zöldségeket (a 1,5 kg-ot) összerotyogtatod kicsit, felöntöd vízzel, fűszerezed (tárkonyt még ne tedd bele). Ha megfőtt a hús és a zöldségek, tejszínnel felöntöd, kicsit összeforralod, kevés citromlé, majd a tárkonyt beleszóród (kóstolgasd, mert nem tudom hány csipetnyi kell).

2008. júl. 5. 21:32
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!