Ti mit főznétek ezekből a hagyományos alapanyagokból?
Ami nem a megszokott, kicsit mégis másabb... :)
Krumpli, hagyma , paradicsom, paprika, tojás, liszt, tej.Hús már nincs a fagyóba.
- Rakott krumpli: krumpli, főtt tojás, ha tejföl nincs, akkor tejbe egy kis lisztet + 1 nyerstojást, és azzal nyakon-önteni.
- Nevenincs rakott: a hagyma, paradicsom, paprika, krumpli ( ez utóbbi az uborkagyalun vékonyra szelve) összekeverve, zsírozott tepsibe beleöntve. Fólia alatt a gőz + paradicsom által engedett lében megpuhul, majd fólia le, ha van egy kis reszelt sajt a tetejére, ha nincs megpirul az anélkül is. Lehet dúsítani karikára szelt tojással is
- Tojás-pörköt nokedlivel
- A krumplit vékonyra szeled, zsírozott tepsibe régetegzve só-bors, majd sűrűre kavart palacsinta-tésztával felöntöd, és tűpróbáig sütöd
- Palacsinta: tölteléknek jó akár egy síma cukrozott fahér, kakaó. Ha sósat akarsz, akkor készíts egy tölteléket neki: krumplit-hagymán összedinsztelsz födő alatt sóval-borssal, ha megtöltötted a palacsintát, hajtsd négyrét, majd panírozd be és rántsd ki.
Laktató, és nem minden-napi!
A "nevenincs rakott" = akkor csináltam, amikor rámjött, hogy valamit ennék, ami nem megszokott, de hús nincs a hűtőben.
Mivel most a kérdező pont ilyen helyzetben van, hát leírtam neki ezt a "kutyulmányt", ha akarja elkészíti.
A lecsó valószínű neki is eszébe jutott, de most valami nem megszokottat szeretne!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!