Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miket főzhetnék ezekből az...

Miket főzhetnék ezekből az alapanyagokból?

Figyelt kérdés

megpróbálok mindent leírni ami van itthon: zöldbab, szemes bab. burgonya, káposzta, cukkini, borsó, liszt, nagykocka tészta, rövidcső tészta, széles metélt tészta, liszt, olaj, zsír, hagyma, fűszerek, kb 30 dkg sertés comb, 1 kg sertés oldalas, 6 szelet ponty.


nagyjából ennyiből tudnék gazdálkodni, lehetőleg olyan dolgokat kellene főzni, amihez más nem nagyon kell.


2013. júl. 22. 19:46
 1/5 anonim ***** válasza:

Jó lenne tudni, hogy mennyi az a krumpli, és hogy a tojás csak kimaradt a listából, vagy valóban nincs?


Egyébként:

- 30 dkg comb + krumpli = brassói

- sertés oldalas + hagyma = sertéspörkölt csőtésztával

- ponty paprikás lisztbe forgatva megsütni, hagymás törtkrumplival, vagy sült krumplival, ehhez a szemes babból, vöröshagyma egy részével babsaláta cukros-ecetes lében

- nagykocka tészta + káposzta = káposztás tészta (cvekedli)

- zöldbab leves

- borsó leves

2013. júl. 22. 19:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

Káposztás tészta

sült oldalas párolt káposztával

rakott zöld bab a combot ledarálhatod hozzá

brassói -comból

rántott pony

töltött cukkini

hagymás bab

chillis bab -darált comból

borsó főzelék

zöldbab főzelék

2013. júl. 22. 19:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 A kérdező kommentje:
köszi a tippeket, hagymásbabot hogyan kell készíteni?
2013. júl. 22. 20:00
 4/5 anonim ***** válasza:
Káposztás tészta, krumplis tészta, zöldbabos sertésragu tésztával, Babfőzelék (szintén tejföl kell még)oldalassal, sült hal sült krumplival, pontypörkölt tésztával, Hagymás törtkrumpli+dinsztelt káposzta+oldalas...egy csomó ételt tudsz főzni ezekből az alapanyagokból..:)
2013. júl. 22. 20:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:

Hozzávalók 1 személyre: zsiradék - ha van szalonna, akkor abból, 3 fej vöröshagyma, 1 kiló fejtett bab előfőzve (tehát konzerv is jó,

Meglepő módon a zsírban megpirítjuk a hagymát (karikára vágva), oszt hozzáadjuk a babot, összerotyogtatjuk. Ha van kéznél só, bors, egyéb fűszer, lehet fűszerezni is. Nagykanállal belapátoljuk, a rossz fiúkat pedig leütjük a serpenyővel.


Hagymás bab lótolvaj módra:


Hozzávalók 1 személyre: ezúttal kötelező a szalonna. Én kolozsvárit használtam, de a vadnyugaton lehet, hogy mást kapni. Ha loptunk szárított húst, akkor az is jöhet. 1 dl melasz, 3 fej vöröshagyma, 1 kiló bab mint fent. Én az előfőzést kakukkfüves-bazsalikomos-chilis vízben végeztem, ezt ajánlom másoknak is. A www.budterence.tk például borókabogyót és szerecsendiót javasol.

Öntöttvas serpenyőben kiolvasztjuk a zsírt a szalonnából, aztán belekeverjuk a melaszt. Ha nincs melasz, akkor lágy barnacukor is megteszi. Ha ez is felolvadt, mehet bele a karikára vágott hagyma. Némi karamellizálódás után hozzáadjuk a babot, a lopott húst és a bab főzővizéből annyit, hogy majdnem ellepje. Rátesszük a fedőt (vagy ráteszünk egy fedőt, az én serpenyőmnek nincs saját fedője) és szinte nem létező lángon 3-4 órára otthagyjuk. Utána levesszük a tűzről, a fakanállal megesszük, sört iszunk mellé.

2013. júl. 22. 20:06
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!