Rántott húsra ötletek, hogy ne a hagyományos legyen hanem kicsit izgalmasabb?
Szezámmgos/tökmagos/fenyőmagos, stb. panír
Fűszeres: keverj chilit, oregánót, bazsalikomot, fokhagymát, rozmaringot, ami tetszik a panírba
Sajtos panír: a parmezántól az ementáliig bármivel, mind különleges ízt ad neki
Japán tempura: jeges vízből, hideg tojásból, lehűtött és átszitált lisztből készíts csomós!! palacsintatésztát, ebbe mártsd a húsokat és forró olajba dobd. Fontos, hogy hideg és csomós legyen! Ilyen lesz: [link] isteni ropogós! zöldségeből, halakból, húsokból, mindenből megvalósítható.
Elég gyakran szoktam mustáros -hagymás rántotthúst készíteni. előző este a hússzeleteket finoman kiklopfolom, besózom. egy jó fej hagymát félkarikára vágok. egy tálkába teszek mustárt, amit borssal is ízesítek. megkenem a húsokat és egy dobozba kezdem lerakni, közben soronként megszórom a hagymával. lezárom a dobozt és a hűtőben pihen
másnapig.
ekkor a hagymákat eltávolítom, a hússzeleteket papírtörlővel megtörlöm és hagyományosan panírozom.
Nagyon kellemesen pikáns és omlós lesz.
Én is szoktam tenni szezám, tökmag vagy napraforgót tenni a panírba. Darált dió vagy mandula is jó bele, esetleg zabkorba. A húst vízszintesen vágd majdnem félbe, és tegyél bele szeletelt sajtot vagy szilvát félbevágva vagy barackot félbevágva. Hajsd vissza és így panírozd be, majd süsd ki.
Én a tejbe szoktam tenni pirisaranyat vagy fokhagymakrémet.
Rántotthúsnál lehet a köretet variálni, ez is feldobja. Fűszeres krumpli, karottás-rizs, zöldborsós rizs, gombás rizs, kukoricás rizs, cukkinis-krumplipüré, krokett, hasábkrumpli, barackos köles, különféle szósz fűszeres paradicsom, sajtszósz, gyümölcsmártás, fokhagymás tejfölös, joghurtos-kapros, különféle gyümölcs is jól megy hozzá-meggy, cseresznye, almapüré, barackbefőtt, ananászbefőtt, almakompót
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!