Csinált már valaki mézes krémest, de nem a hagyományos módon, hanem piskóta tésztával?
Az eredeti tészta ha kisül, az egy kemény valami lesz. A krém által puhul meg. A krém nem túl kemény, főzött, így a nedvességét átveszi a tészta.
Na most ha ezt piskótával csinálnád, azért nem lenne jó, mert a piskóta puha, és ha nagyon elázik, az nem valami jó. Persze piskótára is szoktak ilyen krémet tenni, csak éppen kevesebbet!
Aztán egyrészt nem is biztos, hogy tudsz olyan vékony piskótalapokat sütni, mint amekkorák a mézes krémes lapjai. De igazából ez nem is ajánlatos.
Ha mindenképp ragaszkodsz a piskótához, akkor szerintem a megszokott módon szeleteld azt fel, tehát 1-1,5 centi vastagok legyenek a piskótalapok! (Tortaformájúra is lehet...)
Krémből pedig készíts kevesebbet! Mondjuk felét, mint amit írnak.
Ezzel csak az a gond, hogy akkor egy sima vanília krémes piskótát fogsz kapni, mivel ugye a mézes krémesnek a tésztája mézes, nem a krémje...
Amúgy meg úgy van, ahogy az első írja az állagát tekintve.
sajnos piskótából nem esz olyan igazi, sőt, valóban egy labilis , düléngélő magas süti lesz, ami semmiképp nem hasonlít a mézesre.
esetleg linzerlapokból, vagy szalalkális vékony lapokból meg lehet csinálni, persze akkor sem hasonlít a mézesre, de
azok a lapok elbírják a tölteléket.
melóban pedig szerintem egyik sem könnyebb, mint a mézes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!