Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » E két tortalap (piskóta)...

E két tortalap (piskóta) közül melyiknek kellemesebb a tésztája?

Figyelt kérdés

Az egyik változat 230 g, a másik 450 g vajat ír.

Nem szeretnék sűrű fullasztó tésztát, nem tudom, mennyiben függ a vaj mennyiségétől.



2013. jún. 4. 10:17
 1/6 anonim ***** válasza:

A piskótába nem kell vaj, legalábbis mi nem szoktunk.

tojás, liszt, cukor.. ennyi. vagy víz a vizespiskótába.

2013. jún. 4. 10:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:

Hát nekem a 450 g rengetegnek tűnik!

Amúgy a piskótába tényleg nem kell vaj. A többi hozzávaló ismerete nélkül nem tudok dönteni...

2013. jún. 4. 11:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:

Majdnem fél kiló vajjal dupla adag pitetésztát lehet sütni.piskótát még hasonlót sem ismerek.

Tedd már Kedves Kérdező, hogy leírod az általad kérdezett receptet.

2013. jún. 4. 12:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 A kérdező kommentje:

Jaj, tévedésből írtam piskótatésztának.


230 g vaj / a másikban 450 g

400 g cukor

5 tojásfehérje (hogy világos maradjon a tészta)

2 tk vanília aroma

425 g liszt

1 tasak sütőpor

csipet só

355 ml szobahőmérsékletű tej

2013. jún. 4. 14:11
 5/6 anonim ***** válasza:

Sajnos nekem ismeretlen ez a recept, de én biztosan a kevesebb vajjal készíteném. a tojáshab mindenképpen biztosítja a tészta könnyűségét, a sok zsiradék pedig lehúzhatja.

érdekes, hogy a vaj vagylagos, a többi hozzávaló pedig ugyanannyi:)

2013. jún. 4. 15:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:

Igen, ezért nem tudtam dönteni.

Köszönöm a válaszokat!

2013. jún. 4. 15:57

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!