E két tortalap (piskóta) közül melyiknek kellemesebb a tésztája?
Az egyik változat 230 g, a másik 450 g vajat ír.
Nem szeretnék sűrű fullasztó tésztát, nem tudom, mennyiben függ a vaj mennyiségétől.
A piskótába nem kell vaj, legalábbis mi nem szoktunk.
tojás, liszt, cukor.. ennyi. vagy víz a vizespiskótába.
Hát nekem a 450 g rengetegnek tűnik!
Amúgy a piskótába tényleg nem kell vaj. A többi hozzávaló ismerete nélkül nem tudok dönteni...
Majdnem fél kiló vajjal dupla adag pitetésztát lehet sütni.piskótát még hasonlót sem ismerek.
Tedd már Kedves Kérdező, hogy leírod az általad kérdezett receptet.
Jaj, tévedésből írtam piskótatésztának.
230 g vaj / a másikban 450 g
400 g cukor
5 tojásfehérje (hogy világos maradjon a tészta)
2 tk vanília aroma
425 g liszt
1 tasak sütőpor
csipet só
355 ml szobahőmérsékletű tej
Sajnos nekem ismeretlen ez a recept, de én biztosan a kevesebb vajjal készíteném. a tojáshab mindenképpen biztosítja a tészta könnyűségét, a sok zsiradék pedig lehúzhatja.
érdekes, hogy a vaj vagylagos, a többi hozzávaló pedig ugyanannyi:)
Igen, ezért nem tudtam dönteni.
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!