Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ti mihez szoktatok balzsamecet...

Ti mihez szoktatok balzsamecetet használni?

Figyelt kérdés
Még régen vettem egy üveggel egy recepthez, de az annyira nem vált be, így most nem tudom, mit kezdhetnék vele...
2013. júl. 30. 16:37
 1/9 anonim ***** válasza:
74%

Salátához vettem egyszer, de nem ízlett a családnak, azóta sem használtam, pedig nem volt olcsó.

Salátákhoz próbáld ki, olivaolajjal és mustárral kombinálva, de előszőr csak kis adagban, mert nagyon intenzív íze van.

2013. júl. 30. 16:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Én hagymalekvárhoz vettem, de azóta se tudom mihez használni.
2013. júl. 30. 16:41
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

1.Pirított csirkemáj mellé, hagymát mézzel ledinsztelem és a tálalásnál teszek kicsit a mézes hagymára.

2. Fejes salátára húsok mellé

2013. júl. 30. 16:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm, nagyon jók a tippek! Még annyit kérdeznék, hogy láttam már főzőműsorokban, hogy használják, és ott mindig sűrű, nagyon sötét, szinte "szósz" állagú. Viszont amit én vettem, az szinte olyan híg, mint a sima ecet, nem sötét, hanem pirosas.

Ez másabb ízű? Ugyanolyan jó ez is?

2013. júl. 30. 16:45
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
párolt káposzta ,húsok mellé ,saláta öntetbe
2013. júl. 30. 16:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Többféle van, ami nekem volt, az sötétbarna és kicsit sűrű volt, ha hígabb és világosabb, akkor tlán enyhébb az íze, csinálj belőle salátaöntetet, lehet hogy az ízleni fog.
2013. júl. 30. 16:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Ja igen, van krémes állagú is. Azt pl. Carpaccio-ra szoktunk tenni, olasz étel, lehelet vékony marha steak szeletek rukkola salátával és parmezán sajttal. Ugyanúgy jó salátára is. Egyik étteremben nekem a tányér szélét szokták díszíteni vele rántott camember vagy sült hús mellé. :-)
2013. júl. 30. 16:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk nagyon fogy, főleg nyáron, de ez a saláta tipikusan elkészíthető télen is. Alig van hétvégi főétel nélküle:


1 fej jégsaláta

1 sárgarépa

2-3 csomag mozzarella

2-3 ek méz

4-5 ek balzsamecet

só, bors

kevés olívaolaj


A jégsalátát vágd fel, a répát reszeld le, keverd össze, sózd, borsozd, (frissen őrölt bors a legjobb), vágd bele a mozzarellát. A mézet és a balzsamecetetet keverd össze, majd öntsd rá a salátára, végül locsold meg egy kevés olívaolajjal.

2013. júl. 30. 17:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :)
2013. júl. 30. 17:27

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!