Ti mihez szoktatok balzsamecetet használni?





Salátához vettem egyszer, de nem ízlett a családnak, azóta sem használtam, pedig nem volt olcsó.
Salátákhoz próbáld ki, olivaolajjal és mustárral kombinálva, de előszőr csak kis adagban, mert nagyon intenzív íze van.





1.Pirított csirkemáj mellé, hagymát mézzel ledinsztelem és a tálalásnál teszek kicsit a mézes hagymára.
2. Fejes salátára húsok mellé
Köszönöm, nagyon jók a tippek! Még annyit kérdeznék, hogy láttam már főzőműsorokban, hogy használják, és ott mindig sűrű, nagyon sötét, szinte "szósz" állagú. Viszont amit én vettem, az szinte olyan híg, mint a sima ecet, nem sötét, hanem pirosas.
Ez másabb ízű? Ugyanolyan jó ez is?




















Nálunk nagyon fogy, főleg nyáron, de ez a saláta tipikusan elkészíthető télen is. Alig van hétvégi főétel nélküle:
1 fej jégsaláta
1 sárgarépa
2-3 csomag mozzarella
2-3 ek méz
4-5 ek balzsamecet
só, bors
kevés olívaolaj
A jégsalátát vágd fel, a répát reszeld le, keverd össze, sózd, borsozd, (frissen őrölt bors a legjobb), vágd bele a mozzarellát. A mézet és a balzsamecetetet keverd össze, majd öntsd rá a salátára, végül locsold meg egy kevés olívaolajjal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!