Van egy egész kacsám, hogyan készíthetném el egyszerűen de finomra?
Épp libazsírt gyártok, gondoltam, abban sütném ki, de semmit nem tudok erről...
Van még vöröshagymám, fokhagymám, kakukkfüvem, talán rozmaringom is, krumplim és répám.
Ezekből gondoltam, hogy összerakok valamit, de egész kacsával nem tudom, mit kell csinálni...
Lehet azt egészben hagyni? Nem szívesen darabolnám, azzal sosincs szerencsém...:)
Ha valaki írna egy receptet, nagyon hálás lennék érte!
Én csak simán be szoktam sózni, majd kevés olajat/zsírt teszek alá, úgyis sül ki belőle. Alufóliával letakarom (csak a kacsát, nem a tepsit) és 180 fokon puhára sütöm, 20 percenként locsolgatom. Ha puha, leveszem a fóliát és rápirítom a bőrét.
A zsírjába (nem az egészbe, csak amennyi kell) bele lehet forgatni sós vízben főtt, kockázott krumplit. Nagyon finom együtt. + Esetleg párolt káposzta, de ha nem akarsz vacakolni vele, bármilyen másik saláta megteszi. Vagy akár barack befőtt is.
Nagyon köszönöm!!:)
Akkor a hagymát és a fokhagymát el is felejthetem? Nem kell mellé tenni?
Ha a kacsa belsejébe egy egész almát "rejtesz" nem kell alá víz, ad annyi nedvességet, amiben megpárolódik. (plusz a kacsa saját nedvei)
Ezen kívül különös, izgalmas ízt ad a megboldogult jószágnak.
A kacsa kövérségétől függően dönteném el a fűszerezés UTÁN, hogy bekenem-e fagyos zsírral.
Term. fólia alatt, vagy sütőzacskóban sütném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!