Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Van egy egész kacsám, hogyan...

Van egy egész kacsám, hogyan készíthetném el egyszerűen de finomra?

Figyelt kérdés

Épp libazsírt gyártok, gondoltam, abban sütném ki, de semmit nem tudok erről...

Van még vöröshagymám, fokhagymám, kakukkfüvem, talán rozmaringom is, krumplim és répám.

Ezekből gondoltam, hogy összerakok valamit, de egész kacsával nem tudom, mit kell csinálni...


Lehet azt egészben hagyni? Nem szívesen darabolnám, azzal sosincs szerencsém...:)


Ha valaki írna egy receptet, nagyon hálás lennék érte!


2013. júl. 29. 12:07
 1/5 anonim ***** válasza:

Én csak simán be szoktam sózni, majd kevés olajat/zsírt teszek alá, úgyis sül ki belőle. Alufóliával letakarom (csak a kacsát, nem a tepsit) és 180 fokon puhára sütöm, 20 percenként locsolgatom. Ha puha, leveszem a fóliát és rápirítom a bőrét.

A zsírjába (nem az egészbe, csak amennyi kell) bele lehet forgatni sós vízben főtt, kockázott krumplit. Nagyon finom együtt. + Esetleg párolt káposzta, de ha nem akarsz vacakolni vele, bármilyen másik saláta megteszi. Vagy akár barack befőtt is.

2013. júl. 29. 12:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Nyugodtan hagyd egybe : sózd le kivül belül : A belsejébe tedd a rozmaringot : Tepsibe tegyél 1dl vízet : tedd a kacsát bele . Fedd le a tepsit : kb 1,5 -2 óra alatt megpuhul : Többször néz r és a kicsöpögött zsírt öntsd a le róla : kicsit locsolod meg vele a kacsát : amikor már puha akkor fedő nélkül többször locsold meg a saját zsírjával és süsd szép pirosra
2013. júl. 29. 12:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
Ööööööööö, kedves második, ha lefeded a tepsit, szerinted hova lesz az 1 dl víz (meg ami levet a kacsa enged, ami még nem zsír)? Használhatatlan lesz a zsírja, nem fagy ki, egyszerűen vizes lesz... Plusz a víztől és a letakarástól nem sülni fog, hanem párolódni (=főni) - teljesen más íz... (jóval gyengébb, mint a sült).
2013. júl. 29. 12:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm!!:)


Akkor a hagymát és a fokhagymát el is felejthetem? Nem kell mellé tenni?

2013. júl. 29. 12:54
 5/5 doboszoli ***** válasza:

Ha a kacsa belsejébe egy egész almát "rejtesz" nem kell alá víz, ad annyi nedvességet, amiben megpárolódik. (plusz a kacsa saját nedvei)

Ezen kívül különös, izgalmas ízt ad a megboldogult jószágnak.

A kacsa kövérségétől függően dönteném el a fűszerezés UTÁN, hogy bekenem-e fagyos zsírral.

Term. fólia alatt, vagy sütőzacskóban sütném.

2013. júl. 29. 13:04
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!