Palacsintába mák töltelék? Így jó lesz?
mákos palacsintát nem csináltam eddig. most szeretnék : Arra gondoltam ,hogy meggy lekvárral megkenem a palacsinta lapot . Majd erre szórom a cukrozott mákot ..
Ha van valaki tud finomabb jobb mákos tölteléket palacsinába annak örülnék..
Köszönöm..





Csináltam már mákos palacsintát, igaz, nem kentem meg lekvárral. Érződött is, hogy "valami" hiányzott, eléggé száraz lett.
Lehet, hogy jó lesz a lekvár, de ha van egy pici tejed, amivel összefőzöd a mákot (mint a beigli-készítés előtt), akkor úgy már biztosan jó lenne.
Persze a lekvár is jobb, mint nálam a semmi! :)))





Szerintem ez így jó lesz. A meggy-mák ízkombináció nagyon finom tud
lenni.
Legközelebb én is kipróbálom :)





hm ez nagyon finom így:))
de ha lekvár nélkül készíted úgy is finom lesz bár akkor kis reszelt citrom héjat vagy egy kis levet rakj a mákba anélkül is finom
próbáld ki a fahéjasat is ha kedveled az ízét
cukor+fahéj én kristály cukorral szoktam nem porcukorral mert szeretem mikor ropog a cukor juj én is megyek csinálok pár db-t:))
Köszönöm !!
A férjem szerint nagyon finom volt : Annyi hiba csuszott a gépezetbe ,hogy mivel a meggy lekvár nem elég édes: Erre nem gondoltam így mákba elöször csak annyi cukrot tettem mint rendesen kell . az első így feltekert palacsintának kicsit keserű íze lett . Aztán még jó sok cukrot tettem a mákhoz így már tőkéletes volt . 2 evő kanál mákhoz 5,5 evő kanál cukor
kellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!