Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Sacher tortát hivatalosan...

Sacher tortát hivatalosan milyen ízű lekvárral kell tölteni?

Figyelt kérdés
A receptem barackot ír, de ez gyanús...

2013. júl. 13. 18:48
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Pedig baracklekvár van az igaziban.
2013. júl. 13. 18:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 A kérdező kommentje:

Azért is gyanakodtam, mert ugyanez a könyv (egyébként Lajos Mari!) az Esterházyt meg mogyoróval írja, pedig az tudtommal diós.

Meg amikor legutóbb csináltam Sachert (barackkal, és persze finom volt!) apósom mondta, hogy azt hivatalosan valami piros lekvárral kellene, és egy cukrásszal nem vitatkozik az ember lánya. :)

2013. júl. 13. 19:01
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Nekem van egy több, mint 100 éves receptkönyvem, és abban baracklekvár van. A linzereket kell "piros", ribizli lekvárral megkenni.

De ettem már Bécsben is cukrászdában, és baracklekvárral volt töltve. Ők pedig biztosan tudják az eredeti receptet.

2013. júl. 13. 19:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
0%
Én úgy tudom, hogy ribizlivel.
2013. júl. 13. 19:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:

Lajos Mari eredeti szakmája közgaszdász :) ennek ellenére szinte minden könyvük megvan, amit Hemző Károllyal a fényképész férjjel kiadtak.

Ő is kísérletező típus , a sütés-főzés szabadonválasztott világ, szárnyalhat a fantázia:)

2013. júl. 13. 19:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:

Barackkal.

[link]

[link]

Tuti, hogy barack.

2013. júl. 13. 19:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim válasza:
Németórán fordítottuk az eredeti receptet, az sárgabaracklekvárral készül, de van egy másik változata, amikor nem a csokimáz alá kerül a lekvár, hanem a két tésztalap közé, az készülHET ribizlilekvárral is (az osztrák cikk szerint).
2013. júl. 13. 19:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 A kérdező kommentje:

Köszi-köszi!

Akkor marad a barack, mert abból van finom házim, ribizlim meg egyáltalán nincs.

(Biztos apósom cukrászdájában a ribizlis változatot készítették anno. Mert hogy csak pár évig dolgozott a szakmában, aztán váltott...)

2013. júl. 13. 21:13
 9/10 anonim ***** válasza:
A barack kissé savanykás és ez illik legjobban az édes tésztához.
2013. júl. 14. 07:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
Sárgabarack lekvárral kell tölteni!
2013. júl. 18. 22:44
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!