Sacher tortát hivatalosan milyen ízű lekvárral kell tölteni?
Azért is gyanakodtam, mert ugyanez a könyv (egyébként Lajos Mari!) az Esterházyt meg mogyoróval írja, pedig az tudtommal diós.
Meg amikor legutóbb csináltam Sachert (barackkal, és persze finom volt!) apósom mondta, hogy azt hivatalosan valami piros lekvárral kellene, és egy cukrásszal nem vitatkozik az ember lánya. :)
Nekem van egy több, mint 100 éves receptkönyvem, és abban baracklekvár van. A linzereket kell "piros", ribizli lekvárral megkenni.
De ettem már Bécsben is cukrászdában, és baracklekvárral volt töltve. Ők pedig biztosan tudják az eredeti receptet.
Lajos Mari eredeti szakmája közgaszdász :) ennek ellenére szinte minden könyvük megvan, amit Hemző Károllyal a fényképész férjjel kiadtak.
Ő is kísérletező típus , a sütés-főzés szabadonválasztott világ, szárnyalhat a fantázia:)
Köszi-köszi!
Akkor marad a barack, mert abból van finom házim, ribizlim meg egyáltalán nincs.
(Biztos apósom cukrászdájában a ribizlis változatot készítették anno. Mert hogy csak pár évig dolgozott a szakmában, aztán váltott...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!