Van valakinek lekvárral készíthető kevert süti receptje?
Diós -baracklekváros kevert süti.
30 deka cukor, 30 deka liszt, 2 egész tojás, 5 deka vaj vagy zsír, 30 deka liszt, 1 csipet só, 1 kávéskanál szódabikarbóna,2 deci szódavíz (bubis ásvány) 12 jó nagy ek. házi baracklekvár, tetejére durvára vágott doió kb 10 deka.
a cukrot a tojásokat a vajat egy tálban jól kikeverjük.
egy másikban a lisztet elkeverjük a sóval, a szódabikarbónával. lassan hozzáöntjük a tojásos masszát, közben adjuk hozzá a szódavizet is. legvégül a lekvárral keverjük jól össze.(rétesliszttel is finom )
egy közepes , sütőpapíros tepsibe öntjük. tetejét megszórjuk a durva dióval.
előmelegített kb 180-200 fokos tepsibe tesszük és 5 percig ezen a hőfokon sütjük. ezután kb 170 fokra mérsékeljük és tűpróbáig sütjük, még kb 25-30 percig.
lehűlve kockákra vágjuk.
nagyon finom, gyors, egyszerű, nem drága süti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!