Hogy készül a menzás paradicsomos húsgombóc?
Én is imádom!
Van, amit csak nagyban lehet elérni, ha nagy mennyiségben főzöl. A menzás milánói is ilyen.
És a lakodalmas csigaleves, az is csak úgy olyan, ha tíz tyúk fő együtt az üstben.
Szia!
Én így csinálom:
Fél kg darált húst összekeverek sóval, borssal, őrölt paprikával, teszek bele egy kevés fokhagyma krémet is, majd beleteszem 1 csésze rizst. (kb 2 deci) Jól össze dolgozom, kis gombócokat formálok belőle, beteszem egy fazékba és annyi vizet engedek rá, hogy bő 2 ujjnyira ellepje, teszek bele 2-3 evőkanál kristály cukrot. Ha puhára főtt egy másik edényben világos rántást készítek, felbontok 2 sűrített paradicsomot és azt is megpirítom egy kicsit, felengedem egy kis vízzel majd a húsgombócokhoz adom. Óvatosan keverem össze, hogy ne törjön. Ha nem elég sűrű akkor még mehet hozzá egy kis liszt. Én a töltött paprikát is ugyan így csinálom. Nagy sikere van nálunk. Ma is pont ez lesz az ebéd:)
Ez egy nagyon jó kérdés!Az én anyukám suliban szakács,tudom miről beszélsz,de képzeld el,hogy az a paradicsomos húsgombóc,amit otthon főz,hiába nagyon finom,nem olyan mint a menzás!
Egyébként valami nagykiszereléses paradicsompürét használnak asszem.De nem tudom milyet
Oh! Akkor lehet, hogy be kell iratkoznom valami menzára??
Köszi a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!