Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy készül a menzás paradicso...

Hogy készül a menzás paradicsomos húsgombóc?

Figyelt kérdés
Tudom, nagyon alap vagyok, de nekem az ízlik, és én sose tudok olyat csinálni! Tudjátok, mikor van egy íz, állag a fejetekben, és nem olyan lesz a végeredmény!! Hogy csináljátok???
2009. okt. 23. 14:04
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Én is imádom!

Van, amit csak nagyban lehet elérni, ha nagy mennyiségben főzöl. A menzás milánói is ilyen.

És a lakodalmas csigaleves, az is csak úgy olyan, ha tíz tyúk fő együtt az üstben.

2009. okt. 23. 14:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
84%
A húst a rizzsel, tojással és sóval, borssal összekeverem és nem túl nagy gombócokat formázok belőle. A paradicsomlevet felforralom, édesítem és beleteszem a gombócokat. Kb. 20 perc után egyet kiveszek, szétvágom és megnézem megfőtt-e a közepe. Miután elkészült kevés paradicsomléből és lisztből közepesen sötét! rántást készítek és besűrítem az ételt.
2009. okt. 23. 14:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
37%
hagyd állni 3 órát, majd tartsd melegen 1,5 órát, mint a menzán!
2009. okt. 23. 14:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én így csinálom:

Fél kg darált húst összekeverek sóval, borssal, őrölt paprikával, teszek bele egy kevés fokhagyma krémet is, majd beleteszem 1 csésze rizst. (kb 2 deci) Jól össze dolgozom, kis gombócokat formálok belőle, beteszem egy fazékba és annyi vizet engedek rá, hogy bő 2 ujjnyira ellepje, teszek bele 2-3 evőkanál kristály cukrot. Ha puhára főtt egy másik edényben világos rántást készítek, felbontok 2 sűrített paradicsomot és azt is megpirítom egy kicsit, felengedem egy kis vízzel majd a húsgombócokhoz adom. Óvatosan keverem össze, hogy ne törjön. Ha nem elég sűrű akkor még mehet hozzá egy kis liszt. Én a töltött paprikát is ugyan így csinálom. Nagy sikere van nálunk. Ma is pont ez lesz az ebéd:)

2009. okt. 23. 14:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 A kérdező kommentje:
Én is így csinálom a töltött paprikát is, de a leve sosem olyan "mű", mint a menzán!!! :-))))
2009. okt. 23. 14:39
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Otthon fazékban sosem lesz olyan mint az üstben vagy óriás kuktában főtt kaja!Ugyan ez van nálam a menza teával!Nekem sosem olyan finom!És a paradicsomleves sem!
2009. okt. 23. 16:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim válasza:
Én a menzás lencsefőzelékkel voltam így, végül 3 receptből raktam össze az én verziómat, ami olyan lett, mint amilyent szeretek. Lehet, hogy ennél is ezt kellene kipróbálni, ezt még nem próbáltam. :-)
2009. okt. 23. 16:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:

Ez egy nagyon jó kérdés!Az én anyukám suliban szakács,tudom miről beszélsz,de képzeld el,hogy az a paradicsomos húsgombóc,amit otthon főz,hiába nagyon finom,nem olyan mint a menzás!

Egyébként valami nagykiszereléses paradicsompürét használnak asszem.De nem tudom milyet

2009. okt. 24. 05:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 A kérdező kommentje:

Oh! Akkor lehet, hogy be kell iratkoznom valami menzára??

Köszi a válaszokat!

2009. okt. 24. 10:36
 10/10 anonim ***** válasza:
Azt nem tudom, hogy lesz olyan ízű, de nekem is ízlik és a menzás sóskának sincs párja! :)
2009. okt. 24. 15:14
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!