Adnátok tippet egy sütésben nem járatos férfinek? Diótortát szeretnék sütni kislányomnak. Pucolt dióm van, valami készen kapható tortalappal szeretném elkészíteni.
Nálam lesz a kislány három napig, nem szeretnék "beégni".
Nagyon köszönöm előre is.
Gratulálok kedves apuka! Büszke lehet rád a kis hercegnő! Ha nem akarsz a piskótával bajlódni akkor vegyél készen kaphatót, és ha igazán finom krémet szeretnél akkor az alábbi recept szerint készítsd el. Azért finom és különleges, mert nem lesz túl vajas (mivel nincs is benne vaj), és nem lesz tömény és gej. viszont a kruplit nem lehet érezni benne. Sok sikert és jó étvágyat a sütihez!
Diótorta könnyü krumplipüré krémmel
Hozzávalók:
Piskótához:
4 tojás
4 kanál víz
20 dkg
cukor
17 dkg finom liszt
1 sütőpor
Diótöltelékhez:
30 dkg dió
rum
2-3 kisebb krumpli
15-20 dkg cukor
tej
1-2 vaniliáscukor
Elkészítési mód:
Piskóta alap:
A 4 tojássárgájába belekeverjük a 20 dkg cukrot és 4 kanál vizet, majd géppel habosra keverjük. Ezután beleadjuk a lisztet, sütőport, a legvégén pedig a keményre vert fehérjét. Ezt már nem géppel keverjük hozzá, hanem fakanállal, óvatosan, egy irányban keverve, vigyázva, hogy ne törjük össze a piskóta tésztáját. Ha van félretéve még pluszban tojásfehérjénk, abból is bátran rakhatunk a habhoz, csak lágyítani fogja a tésztát.
20 dkg diót daráljunk le a darálón, a maradék 10 dkb-ot mozsártörővel (vagy más hasonló eszközzel) darabosabbra törjünk össze. Eközben forraljuk föl a tejet, rakjuk hozzá a vaníliás cukrot, majd öntsük le vele a diót, ami jól meg fogja magát szívni.
Közben főzzünk meg 2-3 kisebb apróra vágott krumplit, és miután megfőtt, turmixoljuk habosra. Vaj helyett ezt keverjük össze a dióval. Ettől jóval könnyebb és könnyebben emészthető lesz a tortánk. Végül rakjunk bele annyi rumot, amennyit mi szeretünk.
Itt vagytok még?
Szuper lett. Készen vettem tortalapot, nem mertem a tészta sütését bevállalni. De a krém -hála Nektek- valami Isteni!
Körbe is kentem az egészet (állítólag úgy kell) díszítettem dióval és csoki reszelékkel.
A kis csillagom vitt anyujának is egy szeletet.
Még a végén újra összejövünk. :)
Kedves 12:01-es hozzászóló:
Nem hinném, hogy ennyi alapján levonhatnád, hogy "milyen a fajtája", azért mert a te családodban a pénz dominál és azon próbálják esetleg megvenni egymás szeretetét, még nem azt jelenti, hogy más nő is csak azt értékelné, hogy ide-oda vigyék. Szerintem, és még szerintem nagyon sokunk szerint sokkal értékelendőbb ha egy férfi így mutatja ki a szeretetét, sokkal többet elárul róla.
Ezzel szeretném is elejét venni a veszekedéseknek itt, mert gondolom ezt más sem hagyná szó nélkül.
Kedves apuka: gratulálok, és szívből drukkolok én is a továbbiakban :)
24/L (amúgy az első hozzászóló is én voltam :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!