Írnátok nekem jó kis muffin recepteket? A kislányomnak szeretnék csinálni!
Ezt milliószor megcsináltam már, egyszerű és nagyon finom.
BÚVÁRTÚRÓS MUFFIN
Hozzávalók:
Tésztához: 20 dkg cukor, 1 tojás, 1,5 dl étolaj, 2 csomag vaníliás cukor, 35 dkg liszt, 2 evőkanál kakaópor, 5 dl kefir, 1 teáskanál szódabikarbóna.
Tetejére: 50 dkg túró, 5-6 dkg cukor, pici reszelt citromhéj, 10 dkg mazsola, 2 tojás, 1 csomag vaníliás cukor, 12 dkg vaj.
A tésztához valókat összekeverjük és a margarinozott muffin sütőformába adagoljuk a 3/4 -éig. A túrót a tojásokkal, vaníliával és az olvasztott vajjal kikeverjük, és a tésztára kis halmokat rakunk belőle. A túró sütés közben belemerül a tésztába, innen kapta a süti a nevét.
Előmelegített sütőben kb. 20-25 percig 200 fokon sütni.
12 db-hoz alaprecept:
15 dkg olv. vaj
15 dkg. cukor
2 egész tojás
8 g sütőpor
24 dkg liszt
1 nagy csipet só
1,5 dl tej
:)
Szia!
Én 2 kisfiú anyukája vagyok!
Nagyon jó receptem van, soha nem lett még rossz a végeredmény.
Egy muffin-os könyv alapreceptje.
Hozzávalók:
- 2 db egész tojás
- 0,7 dl olaj
- 25 dkg liszt
- 10 dkg kristálycukor
- 2 cs. sütőopr
- 2,5 dl joghurt (ez lehet natúr, gyümölcsös, de én már kefírrel és tejfüllel is készítettem Mikor mi van itthon)
A tojást+joghurtot+olajat fakanállal elkevered alaposan.
A lisztet+ sütőport+cukrot szintén.
Én csokidarabkákat szoktam beletenni (ma éppen a húsvéti csoki nyuszikat "vágtam le")
A csokit is a liszthez keverem.
A nedves és száraz hozzávalókat összekevered fakanállal, de nem szabad alaposan kidolgozni,mert úgy nem lesz jó+
Csak úgy mint a jó nokedli tésztát: immel-ámmal :)
Muffin papír a formába, arra kanalazni a masszát
(kb 20 db lesz ebből az adagból
Lehet bolondítani gyümivel, kakaóporral.
Csináltam már ebből a tésztából sósat is (sajtosat) akkor a cukor mennyiségét lecsökkentettem.
Fiaim imádják és mosogatással együtt kb. 15 perc!
:D
bocsi!
Tejfüllel= tejföllel
Mellényomtam a sötétben :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!