Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Írnátok nekem, ilyen sült...

Írnátok nekem, ilyen sült husis ételeket? Finom fűszerkeverékbe beforgatva, vagy hasonlókat. Meg esetleg hozzá vmi finom salátát?

Figyelt kérdés
Már unom a só bors témát, meg a boltokban kapható kész fűszerkeverékeket:D Vmi különlegesre vágyom:P Tudnátok nekem ilyen bevált recepteket írni?
2009. okt. 23. 09:59
 1/4 anonim ***** válasza:

Hirtelensült tarja. Csont nélküli tarjaszeleteket kiklopfolsz, enyhén sózod, nagyon pici forró olajba teszed, forgatgatod, lenyomogatod villával, kivétel előtt egy picivel préselt fokhagymát kensz a tetejére.

Sali: szálasra vágott vöröshagyma, kockázott paradicsom és zöldpaprika, cukor, só, ecet, citromlé, víz, olaj (mindenből nagyon pici kell)

2009. okt. 23. 14:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
fokhagymát kockára vágsz esetleg törsz össze, és olajjal ebbe pácolod a húst, csirkecombokat, vagy akármit (plusz só bors)és kisütöd.
2009. okt. 24. 00:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
47%

Disznóhúst,főleg a tarját soha ne süsd olajban.Az olaj rákkeltő,és a húsból kisülő zsírral összekeveredve nem jó semmire.Ha zsírral sütöd,akkor finom pecsenyezsírt is kapsz.

Én nem fűszerkeverékeket használok,hanem olyan fűszert használok,ami az ételhez passzol.

A húst szeleteld fel,tedd egy tálba,tegyél rá sót,borsot,szerecsendiót( baromfira majorannát,rozmaringot)kevés gyömbért,kend be a szeleteket mustárral,tedd a hűtőbe egy éjszakára.Másnap tegyél zsírt egy lábasba,ha már meleg,akkor egyenként rakd bele a szeleteket,minden oldalát süsd addig,amíg fehér nem lesz.Ha minden szelettel kész vagy,tedd vissza a lábasba(ekkor már teheted tepsibe is,természetesn a zsírrak együtt),önts alá kevés vizet,fedd le,és párold készre.Ha már puha,akkor süsd zsírjára.

Másik: a szeleteket verd ki egy kicsit,forgasd lisztbe.Tedd kizsírozott tepsibe,tegyél rá sót,borsot,oreganót,karikázz rá vöröshagymát.Tegyél rá házitejfölt,vagy főzőtejszínt ( a bolti tejföl nem jó,mert összeáll a tetején),tegyél alá egy pohár vizet,född le,és párold puhára.A végén piriíthatod is kevés ideig,de ez nem feltétlen fontos.

2009. okt. 24. 22:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm az ötleteket! Majd kipróbálom őket:))
2009. okt. 26. 16:00

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!