Írnátok nekem, ilyen sült husis ételeket? Finom fűszerkeverékbe beforgatva, vagy hasonlókat. Meg esetleg hozzá vmi finom salátát?
Hirtelensült tarja. Csont nélküli tarjaszeleteket kiklopfolsz, enyhén sózod, nagyon pici forró olajba teszed, forgatgatod, lenyomogatod villával, kivétel előtt egy picivel préselt fokhagymát kensz a tetejére.
Sali: szálasra vágott vöröshagyma, kockázott paradicsom és zöldpaprika, cukor, só, ecet, citromlé, víz, olaj (mindenből nagyon pici kell)
Disznóhúst,főleg a tarját soha ne süsd olajban.Az olaj rákkeltő,és a húsból kisülő zsírral összekeveredve nem jó semmire.Ha zsírral sütöd,akkor finom pecsenyezsírt is kapsz.
Én nem fűszerkeverékeket használok,hanem olyan fűszert használok,ami az ételhez passzol.
A húst szeleteld fel,tedd egy tálba,tegyél rá sót,borsot,szerecsendiót( baromfira majorannát,rozmaringot)kevés gyömbért,kend be a szeleteket mustárral,tedd a hűtőbe egy éjszakára.Másnap tegyél zsírt egy lábasba,ha már meleg,akkor egyenként rakd bele a szeleteket,minden oldalát süsd addig,amíg fehér nem lesz.Ha minden szelettel kész vagy,tedd vissza a lábasba(ekkor már teheted tepsibe is,természetesn a zsírrak együtt),önts alá kevés vizet,fedd le,és párold készre.Ha már puha,akkor süsd zsírjára.
Másik: a szeleteket verd ki egy kicsit,forgasd lisztbe.Tedd kizsírozott tepsibe,tegyél rá sót,borsot,oreganót,karikázz rá vöröshagymát.Tegyél rá házitejfölt,vagy főzőtejszínt ( a bolti tejföl nem jó,mert összeáll a tetején),tegyél alá egy pohár vizet,född le,és párold puhára.A végén piriíthatod is kevés ideig,de ez nem feltétlen fontos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!