Min változtassak? (Sürgős, kérlek, ha tudsz, válaszolj! )
Zöldborsófőzeléket szeretnék 800 g borsóból. 2 konzervről van szó. Olyan receptet találtam csak, ahol 500 g borsót használnak föl. Az én 80 dekámhoz hogyan igazítsam a lenti receptben megadott arányokat, hogy az étel finom legyen és főzelék állagú?
Kb. fél fakanálnyi zsírt melegíts fel, abba öntsd a leszűrt borsót (tehát előtte szűrd le, de a levét ne dobd ki!),kavargasd át, majd kb. másfél evőkanál liszttel szórd meg. Ha a fakanállal összekavartad, abban a percben önts rá egy fél pohárnyi hidegvizet, és gyorsan kavard hogy ne csomósodjon. (Akár le is veheted a lángról, mielőtt a lisztet rászórnád)
Ekkor ráöntheted a saját (korábban leszűrt) lének kb. felét, sót tegyél bele, és forrald fel. Közben kavargasd, hogy a liszttel be ne csomósodjon.
Az a helyzet, hogy a linken szereplő borsó még nyers, (= fél kg.-ot ír, és nem 1 dobozt!) azért írja, hogy födő alatt párolni kell. Amit te vettél, azt a dobozost már nem kell párolni!
Ilyen esetben van aki először rántást kavar, azt ha felengedte, abba önti a konzerv tartalmát. Azért írtam ezt a lisztrászórós módszert, mert valamivel könnyebb elkészíteni, mint jó rántást kavarni.
Csináld a recept szerint, és nézd meg a konzervdobozon mennyi a borsó tényleges súlya. a 40 dekás konzervek általában 240 gr tiszta anyagot tartalmaznak, a többi a lé.
így leszűrve, már ott vagy, ahogy a recept írja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!