Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kérlek titeket! Valaki?

Kérlek titeket! Valaki?

Figyelt kérdés
Ma láttam itt egy választ. De már nem találom:SOS be kéne. Ha valaki tudja, irja meg ezt a receptet. Annyira emlékszem hogy tésztát kifőzni és a virslit felkarikázni és rá a paradicsomszószt, rá a tésztára és megsütni?! Valami ilyesmi volt azt hiszem. Nagyon tetszett és el szeretném készíteni holnap ebédre.
2013. máj. 14. 21:16
 1/10 anonim ***** válasza:

Szerintem ezek az ilyen "hirtelen jött ötlet" az éppen meglevő maradékból-féle kaja!

Amit én szoktam:

Jénait (zománcos tepsit) kikenem zsírral és tejföllel, ráborítom a kifőtt tészta (nokedli, rizs) maradékot, a tetejére a pörkölt maradékot (persze ha virslit karikázol, egy pici hagymás-zsíron törtpaprikával felengedve) azt a tészta tetejére.

Ha van dinsztelt káposzta maradékod akkor még azt is a tetejére és utána ismét vastagon tejföl. Ha van, vagy akarsz, egy kis reszelt sajt, ha nincs úgy is jó, és bedugjuk a sütőbe.

Amit olvashattál, ezzel a módszerrel, csak paradicsommal felöntve.

Lehet, hogy ha paradicsom, akkor a tejföl + reszelt sajt nem megy hozzá, legalábbis szerintem, szóval ízlés szerint, de alapjaiban jól emlékszel rá. Csak bátran fogj hozzá, biztosan fincsi lesz!

2013. máj. 15. 08:02
 2/10 A kérdező kommentje:
koszonom a valaszodat.aranyos vagy h irtal.:)
2013. máj. 15. 08:54
 3/10 anonim ***** válasza:

Szivesen! Jó ötletelést, sütést-főzést!

Majd írd meg, miből, mit, hogyan csináltál, és milyen sikere lett a családban!

2013. máj. 15. 09:47
 4/10 A kérdező kommentje:

Tésztás nap van ma.:))

Csináltam rakott tésztát,és megcsináltam ezt a virslis paradicsomos tésztát.:) a rakott tésztát gondoltam tudod hogyan kell készíteni.

a virslis paradicsomos tészta:a tésztát megfőztem a szokásos módon,vékony karikákra vágtam a virslit,a hagymát kockára vágtam,megpirítottam őket,majd ráborítottam a konzerves paradicsomot,összerottyantottam.a tésztát beleöntöttem a jénaiba,rá az "öntet",lereszelt sajttal "díszítettem".és ennyi.:) a párom egy kicsit tartott tőle,de azt mondta hogy ízlett neki./2szer is evett belőle,szóval tényleg nem lehetett olyan rossz./ :)

UI.:Még töprengek hogy valami sütit kéne "kotyvasztani":)bátran merem ajánlani ezt a paradicsomos tésztát.egyébként ha én megeszem akkor tényleg nem rossz.(válogatós vagyok):(

2013. máj. 15. 13:35
 5/10 anonim ***** válasza:
Köszi, majd a jövő héten beütemezem, erre a hétre már megvan a főzési tervem. Szóval én is szoktam így összerakni, csak eddig a tejföl+sajt+paradicsom párosítás nem jutott volna eszembe. De kipróbálom.
2013. máj. 15. 15:10
 6/10 A kérdező kommentje:
Szívesen.:) ha gondolod és "kotyvasztasz" valamit írhatsz..kipróbálnék bármit.:)már unom a "szokványos hagyományos" ételeket.:)és én is irok ha valamit összedobok ha gondolod.!
2013. máj. 15. 15:15
 7/10 anonim ***** válasza:
Oké! Kérdés: húsos, vagy hús nélküli, inkább krumpli-zöldség-alapú kaják érdekelnek?
2013. máj. 15. 15:21
 8/10 A kérdező kommentje:
Teljesen mindegy.:) de imádom a párolt zöldségeket.csak ne fehérrépa legyen mert azt a világ pénzéért nem eszem meg!:(
2013. máj. 15. 15:37
 9/10 anonim ***** válasza:

Karfiol-pörkölt

Rántott kelkáposzta

Rizs-fasírt, köles-fasírt

Amelyiket kéred, írom:

De pl. bármilyen natúr-sültet, akár szeletben, akár felcsíkozva, vagy lecsó-alapba rakom vissza, vagy valami mártást készítek hozzá = gombamártás, sajtmártás, fokhagymás-telfölös, vagy amit akarsz, = annyi kaja, és párolt/főtt rizst, vagy tésztát, esetleg sült krumplit készítek hozzá. Szinte percek alatt kész! (Most pl. a hosszú hétvégén csirke vagy pulyka-combot akarok sütni és lecsó-alapra visszatéve, összerotyogtatva és sült krumplival.

2013. máj. 15. 15:57
 10/10 A kérdező kommentje:
Huuu de jól hangzik a 7végi menü(d).most aztán csak összefutott a nyál a számban..köszönöm.lehet megpróbálkozom vele..
2013. máj. 15. 16:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!