Segítség (? )! Kérlek titeket!
CITROM TORTA
18 dkg cukrot 6 tojás sárgájával habosra keverünk. Teszünk hozzá 1 citrom levét és héját, 10 dkg lisztet, 6 tojás kemény habját. Tortaformában sütjük, ha kihűlt 3 részre vágjuk. Krém: 1/4 liter tejet 2 evőkanál liszttel sűrű péppé főzzük. 15 dkg vajat 15 dkg vaniliáscukorral habosra keverünk, kihűlés után hozzá adjuk a pépet. A tortát megtöltjük és bevonjuk és csokoládé darabokkal beszórjuk
Citromos túrótorta? Nagyon egyszerű, és KELL is állnia 1 napot legalább, hogy jó legyen!
Recept vázlatosan, ahogy én készítem:
Piskótalap
- 3 tojás szétválasztva
- 3 evőkanál cukorral habosra keverni a sárgáját
- 3 púpos evőkanál lisztet adunk hozzá
- a felvert tojásfehérjét hozzáadjuk
- kivajazott tortaformában megsütjük, előmelegítve 150 C°-on süssük, 20 perc alatt megsül, 10 percig ne nyissunk rá, utána felére levesszük. Ha nagyon gyorsan pirul jobban levenni.
Túrókrém
- 3 tojás szétválasztva
- 25 dkg cukor
- 1 margarin 25 dekás
- habosra kikeverni a sárgájával, teljesen habosra
- ehhez kicsinyenként, folyamatosan 1 egész citrom levét hozzáadni és a héját lereszelni, azt is bele
- ehhez fél kiló szemcsés túró, áttörni szitán, pépessé, ezt is belekeverni
- 1 zacskó vaníliás cukor bele
- 1 zselatin feloldani 3 deci vízben (melegíteni a vizet, de nem szabad felforralni, és ebben teljesen elolvasztani. megvárjuk, amíg kihűl, és akkor öntjük hozzá.)
- ezután adjuk hozzá a tojáshabot
- rárakni a piskótára, 1 napig a hűtőben tárolni.
A formába öntsd az egészet, és másnapra fog megszilárdulni a krém. Ekkor veheted le a csatos formát, és meg fog állni magában.
Citrommal, mentalevéllel, citromreszelékkel lehet díszíteni!
Így fog kinézni:
A mindmegette-s mojito tortát NE készítsd el, ha nem olvasod el a kommenteket!!!!!!!!!!!!
Én készítettem, elolvastam hozzá minden jótanácsot, kb. FELE ADAG cukor kell bele és más változtatások is (iszonyatosan túlédes a tészta és a krém is, abszolút nem citrusos). Csak figyelmeztetésül írom, ha arra esne a választás :)
Ja és a lime héját elég nehéz reszelni, valamint nagyon puha, apró darabokra kell, mert szemcsésen túl kereserű, nem finom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!