Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan készítitek a spenótot?

Hogyan készítitek a spenótot?

Figyelt kérdés
2009. okt. 22. 15:32
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Spenót finoman: A megtisztitott /leszárazott/ spenótot egy pillanatra forró vizbe teszem, hogy összeessen. Kiveszem, lecsurgatom. Vágódeszkán apróra vágom majd ráteszem az odakésziett vajas, jó fokhagymás zuzalékra. Kicsit dinsztelem, majd kevés liszttel még egy picit piritom. Felengedem tejjel és beleteszem az előre beáztatott és jól kifacsart zsemlét. Megsózom és egy pici törött borsot is teszek bele. Ha indokolt, még tehetsz bele zuzott fokhagymát annyit, hogy kiérezhető legyen belőle. Összeforralod. Nem szoktam túl sokáig főzni, hogy a "lelke" azért ne főjön ki. Pörkölt, gombapörkölt illik hozá leginkább, esetleg sült hus szelet.
2009. okt. 22. 15:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Fagyasztottat:

Csinálok egy rántást (olajon pici fokhagymát dinsztelek, rá liszt,), majd rá a felengedett spenót, tejjel felengedem, ízesítem, só, szerencsendió, fokhagyma, keveset rottyan, és kész!

2009. okt. 22. 15:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
91%

rántást? hm..


Én simán bedobom a fagyasztott spenótot, kicsi vizet is engedek rá, főzöm picit, majd tejet vagy főzőtejszínt bele, illetve foghagymakrémet, meg zsemlemorzsát. Főzöm egy ideig és kész...

2009. okt. 22. 15:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
88%
Második! Igen, rántás, mivel mi sem zsemlét, sem zsemlemorzsát nem teszünk bele. Illetve mi krumplival, tojással esszük. (mint a sóskát!)
2009. okt. 22. 15:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2009. okt. 22. 15:58
 6/11 anonim válasza:
100%
Én is rántással készítem és teszek meg bele sót és egy pici cukrot is .
2009. okt. 22. 16:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Én is rántással készítem, és jól megpirítom, nem fehérre, hanem elég jó közepes drappra, hogy érződjék az íze!

Zsemlemorzsáról még én nme hallottam soha, de nem rossz ötlet.

Máskor barnakenyeret teszek bele, s összeturmixolom, akkor nincs rántás, de van bors.

2009. okt. 22. 16:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
72%
Én zsírral készítem a rántást ( az olajat nem szeretem,nem is egészséges,és az íze is más az ételnek zsírral),ráteszem a spenótot,teszek bele sót,pici cukrot,fokhagymát,öntök rá tejet sűrűre főzöm és tükörtojással tálalom.Én pörköltet vagy húst nem tudom elképzelni hozzá,és a zsemlét sem benne.De az ízlések különbözők.
2009. okt. 22. 17:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

A zsemle szétázik benne, és pépesíted. Ugyan olyan, mint rántva.

Egy rántós.

2009. okt. 22. 17:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim válasza:
100%
Én is tejes rántással, sok fokhagymával készítem, de én csak bundás kenyérrel szeretem...ízlések és pofonok
2009. okt. 23. 07:59
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!