Sós süti, aminek 2 napot állnia kell?
Szerdán lesz csak időm sütni, de pénteken megyünk nyaralni. Előtte máshol leszek, piáláshoz kellene valami apró sós süti. Eredetileg pizzás csigát akartam, tavaly is nagy sikere volt :)
De tupperben is félek,h nem lenne az igazi, mivel hűtőben is kell tárolni :/ Pogácsa receptem meg fríssen és 1 naposan jó.
Ha van édes süti recept, ami piához jó és el áll, azt is várom. (Én bort viszek, a többiek pálinkát, vodkát, maximillient vagy mi az stb.) Nem gond,ha nehezebb elég jól sütők :) 22L
Köszönöm a segítséget.
linzer
dios kosárka
házi sajtos tallér
mézes füszeres linzer
Én szezám magos rudacskákat szoktam csinálni, zárható fedelű dobozban 4-5 nappal később is még élvezhető, már ha marad...
25 dkg margarin vagy vaj olvasztva, de nem forrón! (legalacsonyabb fokozaton olvaszd)
30 dkg liszt
egy TK só
6 EK víz
1 EK ecet (10%-os)
1 tojás (kenéshez)
szezámmag vagy lenmag, vagy szárított reszelt sajt, vagy köménymag (annak aki szereti)
A hozzávalókat egy nappal előbb összegyúrod, hűtőbe teszed, vagy ha aznap csinálod, egy fél órára a mélyhűtőbe (finomabb, ha előző nap csinálod)
Kinyújtod 4-5 milliméteresre, megkened a tojással (lehet csak sárgával), rászórod a szórni valót, derelyeszaggatóval felcsíkozod, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezed, és forró sütőben (200°légkeverés) kb. 8 perc alatt aranybarnára sütöd.
Ha kihűlt, mehet a dobozba.
Ekkora adagból két etpsinyi lesz, jó szűken kell rakni, csak felfelé nő, oldalra nem.
Ha sokan lesztek, duplázhatsz is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!