Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Sós süti, aminek 2 napot...

Sós süti, aminek 2 napot állnia kell?

Figyelt kérdés

Szerdán lesz csak időm sütni, de pénteken megyünk nyaralni. Előtte máshol leszek, piáláshoz kellene valami apró sós süti. Eredetileg pizzás csigát akartam, tavaly is nagy sikere volt :)

De tupperben is félek,h nem lenne az igazi, mivel hűtőben is kell tárolni :/ Pogácsa receptem meg fríssen és 1 naposan jó.

Ha van édes süti recept, ami piához jó és el áll, azt is várom. (Én bort viszek, a többiek pálinkát, vodkát, maximillient vagy mi az stb.) Nem gond,ha nehezebb elég jól sütők :) 22L

Köszönöm a segítséget.

2013. júl. 22. 14:48
 1/3 anonim ***** válasza:

linzer

dios kosárka

házi sajtos tallér

mézes füszeres linzer

2013. júl. 22. 14:54
 2/3 anonim ***** válasza:
25 dkg liszt, 25 dkg túró és 25 dkg margarin, só. Összegyúrod és akár kis pogácsákat, vagy rudakat is csinálhatsz belőle. A tetejét megszórhatod sajttal, köménymaggal, mákkal, szezámmaggal. Nagyon sokáig eláll, már ha marad belőle.
2013. júl. 22. 14:55
 3/3 anonim ***** válasza:

Én szezám magos rudacskákat szoktam csinálni, zárható fedelű dobozban 4-5 nappal később is még élvezhető, már ha marad...

25 dkg margarin vagy vaj olvasztva, de nem forrón! (legalacsonyabb fokozaton olvaszd)

30 dkg liszt

egy TK só

6 EK víz

1 EK ecet (10%-os)

1 tojás (kenéshez)

szezámmag vagy lenmag, vagy szárított reszelt sajt, vagy köménymag (annak aki szereti)

A hozzávalókat egy nappal előbb összegyúrod, hűtőbe teszed, vagy ha aznap csinálod, egy fél órára a mélyhűtőbe (finomabb, ha előző nap csinálod)

Kinyújtod 4-5 milliméteresre, megkened a tojással (lehet csak sárgával), rászórod a szórni valót, derelyeszaggatóval felcsíkozod, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezed, és forró sütőben (200°légkeverés) kb. 8 perc alatt aranybarnára sütöd.

Ha kihűlt, mehet a dobozba.

Ekkora adagból két etpsinyi lesz, jó szűken kell rakni, csak felfelé nő, oldalra nem.

Ha sokan lesztek, duplázhatsz is.

2013. júl. 22. 16:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!