Mi a különbség a toroskáposzta és a székelykáposzta között?
Figyelt kérdés
2013. júl. 18. 09:13
1/3 anonim válasza:
gyakorlatilag semmi. toros, mert a disznótorok elmaradhatatlan finom eledele. bár sokelyen a disznótorban is töltöttkáposztát főznek.
a lényeg, hogy mindegyik isteni finom.
a dinsznótorkor sokféle vegyeshúsból készítik, míg a hétköznapokon a székelyképosztát általában lapockából vagy combból. a székelynek nyilván ismered az eredetét, nem székely recept.
2/3 anonim válasza:
A székelykáposztához pörkölt van csinálva a toroskáposztába mindent belefőznek ami máshol kimaradt.
3/3 judit player válasza:
Huh..Megpróbálom rövide és tömören...Toroskáposzta:Arról kapta a nevét,hogy disznóvágáskor készítik friss,a még meleg(zsírosabb)húsból.Saját zsírján sütik ki,kizárólag só és bors hozzáadásával.A fennmaradó zsíron dinsztelik meg a savanyú káposztát,aztán összeöntve egybemelegítik és ezzel kész.Székelykáposzta:Pörkölt alapon készül a hús,tehát dinsztelt hagymán pirospaprikával,hosszulével,amibe belekerül a savanyú káposzta is.Tehát együtt főnek meg.Ez utóbbit tejföllel eszi az emberek töbsége.Egyszóval a hasonlóság a két étel között az,hogy mindkettő hús(bár az egyik főtt,a másik sült)és savanyú káposzta keveréke.De teljesen máshogy néz ki és az ízvilág is más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!