Sertés combot, hogy tudnék megsütni? Milyen jó recepteket tudtok?
Vajon megfuttatod.
Tepsibe rakod, megsózod, borsozod és tejfölt, sajtot raksz a tetejére és ezt megsütöd,
Ha hidegen is szeretnéd enni, akkor lábosban, süsd, majd főzd meg.
Meg szoktam tűzdelni jó sok fokhagymával, körben jól besózom és kb negyed kiló zsírban minden oldalát szépen megpirítom, majd felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje, megszórom őrölt borssal a hús tetejét előtte, és kis lángon kb 2 órát főzöm, míg a víz teljesen lefő róla. Hűtőbe téve másnapra finom zsíros kenyér és sült hús, de melegen is szeletelhető és finom a szaftja is.
Ha ilyen feladatot kapnék, így járnék el:
Előző este megspékelném gazdagon fokhagymával, füstölt szalonna csíkokkal, majd ketchup és mustár 1:1 arányú keverékével, amibe némi frissen őrölt borsot kevernék, be a hűtőbe.
Másnap jól megsózva, forró zsírban körbesütném, majd sörrel, vagy vörös borral felöntve, fedő/fólia alatt puhára párolnám, a végén zsírjára pirítanám.
Újkrumplit alaposan megsikálva héjasan mokkacukornyi kockára vágva, kevés zsíron, kerámia/teflon serpenyőben ropogós barnára sütnék, és a jéghideg kovászos uborka kíséretében adnám az éhezők elé.
Előtte a gyümölcspálinka, közben/utána a mátrai rizling annyira evidens, hogy meg sem említem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!