Finom melegszendvics recepteket írna nekem valaki?
Hozzávalók: Kenyér, vaj, szalámi, sajt, ketchup, melegszendvicssütő
Elkészítés: Kenj meg két kenyeret vajjal (én toast kenyeret használok, Lidl-ből veszem), tegyél mindkettőre egy-egy szelet szalámit (párizsi, sonka, bármilyen jó a pick, füstölt szalámik kivtételével), majd egy-egy szelet vékony sajtot. Csöppents rá pár csöpp ketchupot, majd fordítsd össze a kettőt, és tedd be a melegszendvicssütőbe.
Hozzávalók: Kör/ovális alakú kenyér, melegszendvicskrém (pl: pizzás, baconos, stb.), sok sajt
Elkészítés: Kend meg a kenyereket melegszendvicskrémmel, reszelj, vagy vágj rá sajtot (reszelve mutatósabb, mert lecsöpög az oldalán a sajt), majd tedd be a sütőbe és kb. süsd 10 percig, vagy ameddig meg nem sül rá a sajt a melegszendvicskrémre. (Tipp: A sajtot ne égesd meg, a kenyér pedig ne legyen kemény)
Nálunk az egyik kedvenc:
3-4 keményre főtt tojást, szeletelővel kockára vágok.
1 családi májkrémet, vagy 3 kicsit némi tejföllel lazítok, majd borssal, paprikával ízesítek, ehhez keverem a tojáskockákat, meg jó sok apróra vágott zöldhagymát, snidlinget, télen vörös hagymát.
Friss, forró pirítóssal fogyasztjuk.
Egy régi bevált melegszendvicskrém recept.
20 deka zalai felvágott ( régen még jót lehetett kapni )
1 kispohár tejföl
2 keménytojás,
kis reszelt v.hagyma, 1-2 gerezd reszelt fokhagyma,só, bors ízlés szerint
5 deka puha vaj, 5 deka reszeltsajt a krémbe, majd a tetejét is reszeltsajttal szórjuk meg tetszőleges mennyiséggel.
a zalai ledaráljuk, utána a főtt tojásokat és az összes többivel elkeverjük.
vékony szelet kenyerekre ( toast)kenjük, tepsibe pakoljuk megszórjuk sajttal , és forró sütőben a sajt olvadásáig sütjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!