Van egy kis póréhagymám, meg egy kis gombám, mit tudnék a kettőből csinálni?
Figyelt kérdés
2009. okt. 19. 08:46
1/10 anonim válasza:
Gombával nem tudom mit tehetsz,de ha szereted a póréhagyma levest akkor csinálj olyat.Nagyon finom.Elöszőr is megpucolod a póréhagymát és felkarikázod.A fazékba egy kis vajat teszel és belerakod a póréhagymát.Ezt egy kicsit üvegesre főződ.Ha van krumplid akkor felkockázhatsz egy párat.És beleteszed a fazékba és felöntöd vizzel.Raksz bele erőleves kockát és izlés szerint megsózod.Ha kész hagyod egy kicsit kihülni.Majd egy tojás sárgáját egy külön tálba teszed.A fehérjére nincs szükség.Szóval a sárgáját és tejfőlt összekevered és beleteszed a levesbe és összekevered.Kész is van.Nagyon finom!
2/10 A kérdező kommentje:
Egy kajába szeretném a kettőt,de köszönöm:) Meg levest azért nem szeretnék,mert gulyásleves és korhely leves is van otthon:)
2009. okt. 19. 09:04
3/10 anonim válasza:
Főzd meg a hagymát,kb 4 cm-es darabokra vágva, de csak néhány percig főzd sós vízbe!Ha kész ugyanebbe a lébe dobd a darabolt gombát!Ha van sonkád, vagy szalonnád, pirítsd meg apróra vágva.És ezt mind önsd bele egy jénaiba. (hagyma, gomba , sonka amit engedett zsíradékkal együtt!Kis sajt rá, és sütőben összesütni 10 perc alatt !Isteni!
4/10 anonim válasza:
A gombát meg a hegymát kevés zsiradékon párold meg, esetleg valami sonka-szalonna-félét vagy szalámimaradékot is, üssél rá pár tojást és süsd át, a tetejére lehet még reszelt sajtot is adni.
5/10 anonim válasza:
Ha esetleg van egy kis tejszíned, vagy tejed, csinálj póréhagymás gombás mártást, tésztára,hamar kész van és finom is (én imádom)
6/10 anonim válasza:
Gombát-hagymád felvágod, kis olajon megpirítod, pár felvert tojással dúsítod. Tetejét borssal, pirospaprikával, petrezselyem zölddel díszítheted. Piritós kenyérrel isteni főétel! Bár azt nem írtad, hogy van-e otthon tojás :)
7/10 A kérdező kommentje:
Hogy készíted a gombamártást?Mármint azt még tudom,de a hagymát,h rakjam bele?Megfőzzem előtte?Vagy a gombával együtt főzzem?Pároljam?
Egyébként van tej is,tejszín is...
2009. okt. 19. 11:56
8/10 anonim válasza:
Vajon szoktam magpárolni a pórét, aztán hozzá a gombát, petrezselymet, megszóróm liszttel, felöntöm tejszínnel (tejszín jobb hozzá mint a tej) só, bors, esetleg vegeta, és kész.
Ha van sajtom, azt is szoktam rátenni.
9/10 A kérdező kommentje:
Úhhh, ez lesz:) Köszönöm:))
2009. okt. 19. 12:18
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!