Mit csináljak a tök héjával?
Olyan kemény,hogy a kés se nagyon viszi és nem szeretném magamba állítani.Van valami házipraktika?Főzeléket szeretnék,de eddig csak gyalult tökkel volt dolgom,mert én nem szeretem a tököt.Sózzam picit meg vagy mit csináljak vele?
Előre is köszönöm a segítséget! :-)
Deszkán nagy késsel szoktam először a két végét levágni, mint pl. az uborka végeit. Utána hosszába ketté vágom, kanállal a magházat kikaparom. Ha még mindig nagy, akkor mindkét felet még egyszer hosszában elvágom. Utána már a konyhai kiskéssel szépen tudom a külső héjától megpucolni.
Ez van nálam a fehértök és a cukkini esetében.
Csillagtök:
deszkán nagy késsel felszelem, majd kis késsel a szeleteket külön-külön hámozom, és a szeletek közepéből a magházat a kiskéssel külön-külön kikanyarítom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!