Mit tudok készíteni a gomba szárából?
A fejét elkészítettem, de nem tudom mi legyen a gomba szárával. Kidobjam? Vagy lehet belőle valamit készíteni?
18/L
Nem kell kidobni, simán feltudod használni.
Pl.: kiránthatod rendesen panírozva, vagy megcsinálhatod gombapörköltnek.
Például csirkemell filét vajon sóval borssal meghintve kisütöd. Közben meghámozol egy fej hagymát, a gombaszárakat felaprítod. A hagymát olajon megdínszteled majd rádobod a gombaszárakat. Lefeded fedővel hogy levet eresszen a gomba. Ezután sózod, borsozod. Ha van petrezselyem akkor apírtasz bele azt is, ha nincs nem gond. Amikor megpárolódott a gomba öntesz rá főzőtejszínt és teszel bele egy kis szerecsendiót. Egyet rottyantod még és készen van az isteni gombaszósz. A gombát ne főzd túl mert akkor nem lesz finom ropogós.
A csirkemelleket egy hőálló tálba teszed, ha van kedved csinálsz sima krumplipürét és kis halmokat teszel belőle a husikra. De k.püré nélkül is nagyon finom. Majd a tetejére teszel a gombaszószból és a gomba tetejét meghinted reszelt sajttal. Bár én a sajtból is teszek a szószba is és a tetejére is. Berakod a sütőbe és megpirítod. Nagyon finom laktató étel.
Ez a szósz nagyon finom makaróni tésztával is. De másfajta hússal is elkészítheted ha nem szereted a csirkét. Egyszerű és finom. Jó étvágyat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!