Milyen édesség receptet tudtok amit nem kell sütni?
Kókuszgolyó, vagy dinnye kekszből. Nézd meg a Mindmegettén, én raktam fel, szerintem tök aranyos süti. :)
Vagy szoktam olyat is csinálni, hogy magozott meggy v. cseresznyebefőttet felfőzök, cukrozom, adok hozzá egy kis citromlét és búzadarával besűrítem. Ezt beleöntöm egy tepsibe, közben főzök egy puncspudingot, és azt a tetejére öntöm. Meg kell várni, hogy megdermedjen, és lehet szeletelni. Tök finom.
Nevenincstúrós
Így kell készíteni:
Hozzávalók:
0,5 kg túró, 1 csomag vaníliás cukorm 10 dkg vajm 10-15 dkg cukorm 4 dl tej,3 teáskanál zselatin.
Ízlés szerint gyümölcs (szerintem a túróhoz a legjobban illő gyümölcsök a meggy, az őszibarack vagy kivi)
Elkészítés:
A túrót 1 dl tejjel, a vaníliás cukorral összeturmixolod.
A vajat a cukorral habosra kevered.
Az elkészített túrót a vajjal és még 1 dl tejjel óvatosan összekevered.
2 dl tejben a zselatint feloldod és forrásig hevíted, de forralni nem szabad. Amikor langyosra hűlt hozzákevered a már elkészített túróhoz.
Ezután a formába rakod rétegesen: először a túrót utána egy réteg gyümölcsöt, ismét túrót, gyümölcsöt amíg elfogynak a hozzávalók. Lényeg, hogy a felső réteg túró legyen, a tetejére tehetsz babapiskótát, de egyáltalán nem fontos.
Takard le a formát és tedd be a hűtőbe kb. 1-2 órára.
Ennyi idő alatt a túrós massza a zselatintól megköt, és kifordítva a formából szépen szeletelhető.
Tálaláskor díszítheted gyümölccsel, tejszínhabbal, csokidarával.
A forma lehet egy egyszerű torta forma, őzgerinc, vagy bármilyen szilikon sütőforma.
Az én kedvenc sütim (Csokirúd)
1 doboz babapiskóta
25 dkg porcuki
25 dkg margarin
15 dkg darált dió (vagy kókuszeszelék, amelyiket jobban szeretitek)
1 cs csokipuding por
5 dkg kakaó
2 tojás
A piskóta kivételével mindent összekeversz és felfőzöl, először olvaszd fel a margarint, aztán tedd hozzá a cukrot és a tojásokat, aztán a kakaót és a pudingport, végül a diót vagy kókuszt. Ha egynemű massza lett, önts egy keveset belőle egy alufóliával bélelt őzgerincforma aljára, tégy rá egy sor babapiskótát középre, újra massza, de épp csak ellepje vékonyan, két sor babapiskóta és végül megint massza. Kijön belőle elvileg két őzgerincnyi. A végén hajtsd rá az alufóliát és így tedd a hűtőbe, fél nap kell neki míg szeletelhető lesz, a fóliát néha kicsit macera lehámozni, de megéri! Persze mindig csak arról szedd le, amit levágtál a rúdból. Istenijó!
eszembe jutott még egy nagyon finom és egyszerű recept:
Zebrakeksz
Hozzávalók:
1 nagy csomag Albert keksz
1 csomag csokis pudingpor
3 dl tej
1 evőkanál kakaópor
4 evőkanál cukor
12,5 dkg margarin
alufólia
Elkészítés:
2 dl tejet a cukorral egy kis lábosban felforralunk állandó kevergetés mellett. A maradék tejjel elkeverjük a pudingport és a kakaót. Hozzáadjuk a forró cukros tejhez, és folyamatosan keverve sűrűre főzzük. A tűzről levéve jól elkeverjük benne a margarint, és hagyjuk langyosra hűlni. A kekszeket egyesével megkenjük a kakaós krémmel, és egymáshoz tapasztjuk őket. Egy kb. 40 cm hosszú alufóliadarabra helyezzük a rudat, amit a kekszek összeragasztásával kapunk. A rudat az alufólia közepére helyezve gondosan becsomagoljuk, majd a hűtőbe helyezzük. Legalább 1 napig állni hagyjuk. A megpuhult kekszrudat kicsomagolva, éles késsel ferdén felszeleteljük 1 cm vastag szeletekre, így érdekes, csíkos korongokat kapunk.
Van aki kívülről is bevonja a rudat krémmel, de szerintem felesleges.
itt van róla két kép:
így nét ki egyben:
és így szeletelve
Kekszgolyóalap:daráltkeksz, kakaó, tej vagy kávé vagy rama, kókusz vagy daráltdió,porcukor összekeverni, majd fóliaközt kinyújtani
gesztenyemassza a töltelék amit kevés porcukorral és kis ramaval összekeverni (kézzel) azt rákenni a lapra, egyik végébe cseresznye befőtt és felteker. Amikor szeled olyan mintha pávaszeme lenne. Finom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!