Gyors, könnyen elkészíthető édesség receptet küldenétek?
Ez nagyon finom és egyszerű, én már próbáltam:
Raffaello golyó! (család kedvence)
Hozzávalók:
30 dkg cukor
2 dl tej vagy víz
27 dkg tejpor
2-3 csomag vaníliás cukor
25 dkg margarin
kókuszreszelék
mandula, mogyoró vagy dió (mazsolával sem rossz)
Elkészítés:
A cukorból és a tejből vagy vízből szirupot főzünk. Összekeverjük a többi hozzávalót, és hozzáadjuk a kihûlt sziruphoz. Alaposan összedolgozzuk, és a masszát 1 napra hûtõbe tesszük. Másnap golyókat formálunk belõle, közepébe mandulát vagy más gyümölcsöt teszünk. Kókuszreszelékbe forgatjuk.
Én ezt csináltam utoljára, és meglepödtem milyen gyors és finom, ajuánlom mindenkinek:
próbáld ki nem kell sütni, csak mikrózni! És gyors!
Ha szereted a mákot. 15 dkg mákot felfőzöl kb 1,5-2 dl tejeben fahéjjal rummal ízesíted, 10 dkg cukrot, és 4 dkg lisztet raksz bele, majd hagyod kihűlni. 4 tojást kettéválasztasz a sárgája mehet a kihűlt mákmasszához a fehérjét kemény habbá vered. összekevered a habot a mákos cuccal, kivajazol üvegformát, vagy poharakat 3/4 megtöltöd és a mikróban kb 8-10 perc alatt megfő. Egy mákfelfújt lesz belőle. Öntetnek megy befőtt levét összekeverem csokipdingal amit nem kell főzni. 1 befőtt levéhez fél csomag pudinport+ hozzá a megy és ezzel öntöd le a felfújtat, lehet egy kis tejszínhabot is nyomni rá. HMMMM IMÁDOM!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!