Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen tölteléket töltsek a...

Natáliaa kérdése:

Milyen tölteléket töltsek a piskóta közé, amihez gyümölcs is passzol?

Figyelt kérdés
2013. júl. 6. 22:41
 1/6 anonim ***** válasza:
Én karamellkrémet szoktam. Spanyolországban dulce de leche néven fut, otthon orosz boltban lehet kapni. konzervdobozban árulják, cukrozott karamellkrém vagy milyen néven fut, de te is tudsz csinálni. Ehhez konzervdobozos sűrített tejet kell venni (szintén orosz boltban, de láttam már CBA-ban is). Ezt egy fazékba teszed és annyi vizet töltesz rá, hogy teljesen elfedje a konzervet. Arra figyelj, hogy soha ne legyen kevesebb víz, hogy kilátszódjon a konzerv. 1-1,5 órán át főzöd, majd valami csipesszel fordítsd meg a konzervet és újabb 1 órán át főzöd.
2013. júl. 6. 22:48
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
szerintem a puding is megteszi, ha sűrűbbre főzöd. :)
2013. júl. 6. 23:40
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Pudingot szoktam tejszínhabbal és zselatinnal keverni, ahoz fincsi lehet gyümölcs. De jó a joghurtos-tejszínhabos kicsit zselatinos is, és túróhoz is isteni.
2013. júl. 7. 00:30
 4/6 anonim ***** válasza:
Hidegen kikeverhető vanília pudingot szoktam tej helyett tejszinnel kikeverni, finom krém lesz belőle, ehhez illik a gyümölcs.
2013. júl. 7. 07:14
 5/6 anonim ***** válasza:

ha nem akarsz pudingot, vagy éppen nincs otthon, akkor egy egyszerű krémet is csinálhatsz. 5 deci tejben 5 ek. lisztet simára keverve megfőzöl. addig kell főzni, míg az edény falától el nem válik. ki kell alaposan hűteni.

közben egy rámát habosra keverünk 25 deka porcukorral, 2 vaniláscukorral. a kettőt géppel alaposan összedolgozzuk.

ha már homogén a krém, lehet közé keverni tetszés szerinti gyümölcsöt apróra vágva, de már csak főzőkanállal, vagy lapos kenőlapáttal, lazán.

pirosbogyósokkal pl isteni finom krém lesz. lazításképpen lehet beletenni 1-2 kanál felvert tejszínt (spray is jó )

Ez egy nagy tepsi sütire elég krém, de tortába betölteni is bőven elég.

2013. júl. 7. 11:46
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm.
2013. júl. 7. 11:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!