Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A félig megsült piskótát...

A félig megsült piskótát kivettem kb 15 perce, de rájöttem hogy mégsem sült meg a közepe, visszatehetem a sütőbe?

Figyelt kérdés
Kezdő vagyok... :D Tortához sütök piskótát, és fél óráig sütöttem 170 fokon, nagyon szépen feljött, a teteje szép barna volt. Beleszúrtam a kést, de csak egy kicsit a tetejébe, láttam megsült már, ezért kivettem. Aztán pár perc múlva összeesett, számítottam is rá, de beleszúrtam mélyebben a kést, és a közepe nincs is megsülve! Visszatehetem a sütőbe vagy újat kell csinálnom? Még nem hűlt ki.

2013. júl. 6. 12:14
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az már így marad,tehát így összeesve! De bepróbálkozhatsz, hogy visszarakod, csak nem lesz könnyű finom a tésztája.
2013. júl. 6. 12:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 A kérdező kommentje:

Köszi a választ! Közben már visszaraktam, azt remélem kapok 1 percen belül választ :D Szóval visszaraktam kb 15 percre, és a belseje már jó, viszont elég csúnya, de majd ha elvágom meglátjuk hogy sikerült. Szerencsére van itthon még tojás meg minden, úgyhogy bírok sütni még egyet ha nem sikerül :D

Most utána olvasgattam, és valaki azt írja kell bele sütőpor, valaki azt hogy nem. Én ebbe nem tettem, ha esetleg kell sütnöm még egyet abba tegyek? Akkor nem fog összeesni?

2013. júl. 6. 12:38
 3/11 A kérdező kommentje:
*reméltem
2013. júl. 6. 12:38
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

A tapasztalat alapján süss egy másikat. ez jó lesz somlói galuskának :9

lehet bele egy teáskanál sütőpor,attól valóban jobban feljön, de itt nem ennek hiánya volt a hiba. legalább 190-180 fok legyen és nem kell fél órát sütni.

20-25 perc alatt meg kell sülnie, de közben nem szabd kinyitni a sütőt.

2013. júl. 6. 12:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm! Én még reménykedek azért hogy ez jó lesz :P
2013. júl. 6. 12:55
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
én mindig teszek bele sütőporta biztonság kedvéért :)
2013. júl. 6. 13:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Édesanyám sosem rakott bele sütőport, mindig szép, magas piskótája lett. Én mindig rakok bele, és mégis mindig össze esik. Feljön magasra, majd össze esik. Tehát nem a sütőportól lesz magas.
2013. júl. 6. 15:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Sütöttem még egyet, nem tudom mit rontottam el, most raktam bele sütőport. Megint összeesett, és most 30 percig sütöttem 190 fokon, utána még 15 percig 160 fokon, és még így is nyers maradt egy kicsit a közepe. Na most hogy mit szúrtam el azt nem tudom. Egy jó darabig nem sütök tortát, elvette a kedvem az biztos.. :) Inkább süttetek...
2013. júl. 6. 16:38
 9/11 anonim ***** válasza:

Nem csodálom, hogy elment a kedved, szívből együttérzek veled, mert már nekem is volt pár kudarcom a piskótával.

mindig azt mondom, majd a legközelebbi, aztán azzal is ugyanúgy járok.

inkább sütök egy finom akármilyen sütit, de az "igazi" piskóta marad a mumusom:)

2013. júl. 6. 17:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:

A piskótatészta lényege, hogy a szétválasztott tojásokat habosra keverd,és ha az szépen feljön, akkor már a masszából láthatod, hogy jó lesz a kész piskóta is.

Nekem ez a videó nagyon sokat segített,elküldöm,nézd meg


http://www.youtube.com/watch?v=Mu4pzxVDIDc

2013. júl. 6. 17:37
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!