Mi azt is beirdaltuk, mielőtt besóztuk.
Közvetlenül sütés előtt forgattam a paprikás-lisztbe.
Amikor megsült, utána egy girizd fokhagymával bedörzsöltem, még most is érzem az ízét-illatát!
Rácson sütöttem, amin az olaj alig-alig ért fenntebb, és több sorral is alaposan átforgatva, lassú tűzön sütöttem szép ropogósra.
Ez esetben szinte az egész halacskát apróra tudtad rágni, és valójában csak a hátgerincét és az ahhoz kapcsolódó vastagabb szálkákat dobtuk el, a többi fincsi ropogós, ehető volt.
A sneci csalihal, másnéven küsz. kevés embertől hallottam, hogy képes lenne megpucolni és megenni...
olyan kicsi, hogy mire lefejezed, semmi sem marad belőle. a pucolása pedig... ember legyen a talpán, aki nekiáll 3-4-5 centis halaknak.nemhogy még beirdalni. nincs is oldalszálkája szegénykének, olyan puha, semmi hal.
Viszont házi ruszlinak horgász barátaink szerint kiváló.
Amit ott a képen, tenyérben látsz, az bizony van kb. 8-10 cm hosszú is.
Kismilliót megpucoltam belőle, (mint ott olvashatod is) 19 fajta van köztük, és bizony nagyon-nagyon fincsi volt, persze ha tudod, hogyan kell jól elkészíteni!
Mégis hogyan kellene megmutatnom, hogy a sneci nemcsak 3-5 cm nagyságú lehet, ha nem a net-ről leszedett kép segítségével?
Te állandóan kötözködő és lepontozgató nagyokos!
Egyébként nálunk is "szeméthalnak" nevezik, és amikor a "nemes" halakra tilalom van (ívás idején), olyankor bizony örültünk ennek is, és boldogan pucoltuk, sütöttük ezt is.
Persze, akinek ez már derogál, az nem csinálja!
Egyébként is, amint látod, elég sokan hozzászóltunk a feltett kérdéshez, elég sokan mondtuk-írtuk a kérdezőnek, hogy mit, hogyan csináljon, vagy csináljuk ahhoz, hogy fincsi legyen.
Tehát többet vagyunk, akik igenis vesszük a fáradságot és megpucoljuk és megsütjük a snecit is, és egyáltalán nem biztos, hogy ettől még mi vagyunk a hülyék. Talán neked hiányosak ezen a téren az ismereteid!
Ja te beszélsz, aki a minap darálthúsból ajánlott rácpontyot, tegnap meg ugyancsak rácpontyot cukkinivel...
Jószomszéd a halszakértő!!! Sőt ő mindenhez jobban ért mindenkinél!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!