Milyen sütit tudtok amit könnyü elkesziteni egy kezdönek?
1 db egész tojás
25 dkg liszt
20-25 dkg cukor
1 csomag sütőpor
2,5 dl tej
5 dkg margarin/vaj
4 dkg kakaópor(kihagyható és helyette lehet gyümit dobni bele vagy dió darabokat,mákot,csokidarabokat...)
Mindent összekeversz alaposan és tepsibe öntöd a masszát amit sütőpapírral bélelsz ki vagy vajazod és lisztezed.Kb.fél óra alatt közepesen meleg sütőben megsül:)
Szerintem a legegyszerűbb a piskóta, bár én sem vagyok egy nagy konyhatündér. Abba lehet meggyet szórni, vagy diót, úgy is nagyon finom:) Vagy ha lekvárral megkened, és feltekered, csodás piskótatekercs is válhat belőle.
Jó próbálkozást!
Kezdetben a legegyszerűbbek a bögrés sütik pl.
1 kis doboz kefir vagy natúr joghurt
2 tojás
1 doboz(a kefires dobozzal mérd)cukor
2 doboz liszt
1 vaníliás cukor
1 sütőpor
1 citrom héja
meggy,dió darabok,esetleg csoki darabok...Addig süsd közepes hőfokon amíg halvány barna nem lesz a teteje.
Az egyik legkönnyebb torta a túrótorta.
1 cs.győri omlós keksz ,ezt törd porrá(a saját zacskójában is lehet,pl egy húsklopfolóval),ehhez keverj el egy olvasztott vajat 100g vagy 200g attól függ mennyi a keksz,ezt rakd egy kapcsos tortaformába,ha nem áll össze rakhatsz hozzá egy kis tejet
A krém egy túró,kis citromhéj,porcukor,1 van cukor,közben kóstold meg és ha kell rakhatsz közben utána is cukrot,verj fel egy tejszínt,keverj bele egy zselatin fixet/ezt nem kell főzni/,majd óvatosan a túrót.Rakd a tészta tetejére majd be a hűtőbe,pár óra kell amíg összeáll!Mindenki dicsérni fog,olyan mint a cukrászati,de nagyon egyszerű!
Finom,könnyű és gyors mind a kettő!!!
Sok sikert,remélem ízleni fog,ha kipróbálod!Szia
Ez egy sütés nélküli süti, egyszerű elkészíteni és nagyon finom.
Zebrakeksz
Hozzávalók:
1 nagy csomag Albert keksz
1 csomag csokis pudingpor
3 dl tej
1 evőkanál kakaópor
4 evőkanál cukor
12,5 dkg margarin
alufólia
Elkészítés:
2 dl tejet a cukorral egy kis lábosban felforralunk állandó kevergetés mellett. A maradék tejjel elkeverjük a pudingport és a kakaót. Hozzáadjuk a forró cukros tejhez, és folyamatosan keverve sűrűre főzzük. A tűzről levéve jól elkeverjük benne a margarint, és hagyjuk langyosra hűlni. A kekszeket egyesével megkenjük a kakaós krémmel, és egymáshoz tapasztjuk őket. Egy kb. 40 cm hosszú alufóliadarabra helyezzük a rudat, amit a kekszek összeragasztásával kapunk. A rudat az alufólia közepére helyezve gondosan becsomagoljuk, majd a hűtőbe helyezzük. Legalább 1 napig állni hagyjuk. A megpuhult kekszrudat kicsomagolva, éles késsel ferdén felszeleteljük 1 cm vastag szeletekre, így érdekes, csíkos korongokat kapunk.
Van aki kívülről is bevonja a rudat krémmel, de szerintem felesleges.
itt van róla két kép:
így nét ki egyben:
és így szeletelve
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!