Kaptam egy fondü készletet, valami jól bevált receptre lenne szükségem?!
Javaslom, hogy szerezz be egy fondue-szakácskönyvet, remek recepteket találsz majd bennük...
Mi imádjuk a fondue-készletünket, egyik rokonunk szakács, ő mutatta meg, hogy nem csak sajt-fonduet lehet készíteni vele, hanem fantasztikus hús-fonduevel is meglephetőek a vendégek!!! :D
A hús-fonduenél a tálba étolajat teszünk és abba mártogatva sütjük át a hús-falatkákat.
- kockázz fel sertéskarajt, csirkemellet, pulykamellet (olyan húsokat, amelyek gyorsan átsüthetők)...
- a húskockákat szórd be pirospaprikával, kis borssal, sóval, kis tálkákban tálald az asztalra fajtánként...
- tegyél az asztalra kis tálkákban (én mindenkinek külön-külön tálkákban szoktam feltenni) többféle mártást : ketsupot, mustárt, majonézt, fokhagymás-mártást (joghurtba összenyomott fokhagyma), hagymás-mártást (joghurtba apróra vágott vöröshagyma), csípős-mártást (joghurtba Erős Pista), ecetes torma, szójaszósz, stb...
- kenyeret is tegyél az asztalra...
- lehet petrezselymes krumplit is készíteni és az asztalra tenni, ha valaki köretre is vágyik...
- lehet kovászos- vagy csemege uborkát feltenni, hátha valaki szeretne a hús mellé savanyúságot...
Mindenki szépen megsütögeti a falatkáit és kellemes beszélgetés közben a kedve szerint jóllakhat! :D
Ebben az egészben az is szuper, hogy a háziasszonynak sem kell rohangálnia, minden ott van az asztalon, mindenki úgy készíti az ennivalóját, ahogy neki ízlik.
Mi már "tovább fejlesztettük" a dolgot : minden vendég 2-2 fonduevillát kap, így míg az egyik húsfalatkája sül, addig a másikat kényelmesen eszegetheti. :D
Van csoki-fondue is:
Törj össze 2 tábla jó minőségű étcsokit és 1 tábla tejcsokit az edénybe. Alacsony lángon olvaszd meg és, hogy mmég krénesebb legyn, adj hozzá egy kevés tejszínt.
Különböző gyümölcsöket lehet bele mártogatni. Nagyon finom az eper, banán vagy a narancs, de jó bármi más is.
Szia!
Milyen fondüt kaptál: fém vagy kerámia? mert a kettőben különbözőképpen kell az ételeket megcsinálni. A fémben mi húsokat és zöldségeket szoktunk húsleveslében megfőzni vagy olajban kisütni - hozzá különböző mártásokkal és salátákkal- pl. almás-tejszínes-torma vagy svéd-gomba, stb., curry-mártás vagy paradicsomos-tejfölös, stb. Ha kerámiád van, abban lehet finom sajtokat olvasztani és pirított vagy nem pirított kenyeret vagy zöldségdarabkákat megforgatni az olvadt sajtban (itt arra kell figyelni, hogy ne legyen túl nagy alatta a láng, mert rápirul a sajt az edény aljára - bár van, akinek ez igazi ínyencség... Remélem, tudtam segíteni. Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!