Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mennyi idő alatt fő meg a...

Mennyi idő alatt fő meg a felkockázott csirke felsőcomb? Mikor puhul meg?

Figyelt kérdés

már fél órája fő a tejfölös-tejes-kókusztejes alapban, lassan elfő alóla a lé, de még tök kemény, pedig amíg pácolódott be sem sóztam...

csak várjak, esetleg öntsek alá még tejet/vizet, vagy valamit elszúrtam?

Elég kicsik a kockák...

2013. júl. 1. 18:48
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
29%
Valamit elszúrtál, fél óra alatt meg kellett volna puhulnia.
2013. júl. 1. 18:55
 2/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ!

Nem klopfoltam ki... az hiba?

és most ha elég sokat várok, még azért megpuhulhat?

esetleg próbáljam menteni a menthetőt és tegyem át sütőbe?

2013. júl. 1. 19:04
 3/11 anonim ***** válasza:
43%
Kloffolás nélkül is el kellett volna kezdenie már puhulni. Lehet, hogy jó öreg csirke?
2013. júl. 1. 19:07
 4/11 A kérdező kommentje:

Az lehet... pedig a fagyasztást is duplán bezacskózva, hideg vízben csináltam, jó sokáig... bakker...:(

de akkor csak várni kell, ugye? és előbb-utóbb megadja magát.

2013. júl. 1. 19:09
 5/11 gömbicica ***** válasza:
43%

Másfél óra alatt az egészbe hagyott csirkecomb is megfő, ne hogy kiskockára vágva.

Megkérdezném, hogy mi lesz a vége?

Mármint én még nem főztem tejes-kókusztejes-tejfölös alapban semmit.

max. kicsit lepiritottam a csirkét rá kicsi só, fedő alatt párolva gyorsan megvan, szinte saját engedett levében, aztán ráönteném a tejfölös tejes kókusztejes cuccot a végén. Nem főzném meg benne.

Egy receptet tudnál dobni? üdv. :-)

2013. júl. 1. 19:23
 6/11 gömbicica ***** válasza:
43%
elirtam az időt.bocsi. nem másfelet akartam irni!
2013. júl. 1. 19:24
 7/11 A kérdező kommentje:

Szia!:)

na nagymamámat felhívtam, aki szakács volt, és azt mondja, a citromlé miatt nem puhul, mert azt csak a végén kellett volna hozzáadnom...

Recept sajna nincs, mert rögtönöztem, miután későn jöttem rá, hogy nincs meg minden alapanygom. Amúgy a NoSalty-ról néztem az alap ötletet:

[link]

Pedig a citromos pác az eredeti receptben is szerepel...:( csak nem főzi, hanem süti... csak ez a nyársas dolog elkerülte a figyelmemet... meg joghurtom sem volt.

hát ez katasztrófa...:(

2013. júl. 1. 19:28
 8/11 anonim ***** válasza:
39%
Nem biztos hogy meg kellett volna már főnie. Főztünk mi már tyúkhúsevest 8 órán keresztül... És tökéletes lett, csak épp idősebb volt a pipi. Ott is kb ekkora darabokra volt szedve a hús. Meg mit rontott volna el? Tegyél rá fedőt, akkor hamarabb megfő, meg pótold a nedvességet.
2013. júl. 1. 19:29
 9/11 A kérdező kommentje:

csoda történt!!!:D

Megfőtt ez a vén szipirtyó.:D

2013. júl. 1. 19:46
 10/11 anonim ***** válasza:
59%

Örülök, hogy sikerült. De annak nem, hogy pár nyomi lepontozott, holott nekem volt igazam. :D Mit lehetett volna elrontani ezen... Csak több idő kell a főzéshez. Ezt nem lehet azért úgy elcseszni, mint ha pl elégeted a húst...

Jó étvágyat, kedves kérdező!:)

2013. júl. 1. 20:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!