Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ismertek olyan ételt amivel...

Ismertek olyan ételt amivel nem megy el 3 óra a konyhába?

Figyelt kérdés
Egyedül lettem itthon mint férfi fiatalember és anyciékat meg kéne lepni valami jóval. Gyakoroltam már sokat megtudok csinálni mindent. Mondanátok valami jót? Akár a bogrács is szóba jöhet.

#étel #főzés #bográcsolás #húsos étel #tésztás étel
2013. jún. 28. 13:43
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Csak ilyen ételt ismerek. :)

Nálam húzós, ha már másfél óra kell, átlagosan fél-egy óra van főzésre. (De az naponta).

Kicsit konkretizáld hogy mit szeretnél, vagy hogy milyen alapanyagod van.

2013. jún. 28. 15:04
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Csak olyat ismerek.

Brassói, pörkölt (csirkéből 1 óra alatt megvan nagyon maximum), spagetti, rakottas (legyen az éppen rakott krumpli vagy brokkoli vagy akármi, mind hamar megvan), lasagne (fél óra alatt kifőzöd a húsos szószt és a besamelt egyszerre, leteríted, még 30 percet sütöd), bármilyen tésztaétel (pl. tejszínes csirke, tejszínes gomba, stb., 15 perc a szósz, közben megfő a tészta is), csirke/pulyka általában sütőben fél óra alatt megpirul, változatosan el lehet készíteni, serpenyőben 15 perc átsütni. Töltött gomba, hústekercsek szalonnával, töltött cukkínicsónakok, sajtos fasírt, diós rántott camembert stb.

Amíg a főétel sül a körítés is elkészül. Ritka az az étel, amit 1 - 1.5 óra alatt nem lehet elkészíteni,ha normálisan, dinamikusan dolgozik az ember.

2013. jún. 28. 16:06
 13/17 anonim ***** válasza:

Bográcsba babgulyás, esetleg palócgulyás (zöldbabos). mindegyik nagyon finom, ha sertéslapockából készíted, akkor gyorsan meg is fő.

vagy csülökpörkölt tarhonyával. a csontnélküli csülök is megfő szűk másfél óra alatt. a múlt héten csináltam, isteni volt, igaz én nokedlivel. de ezzel ne bajlódj, a krumpli vagy tarhonya is tökéletes mellé.

2013. jún. 28. 16:32
 14/17 anonim ***** válasza:

szalonnás-kolbászos tojásos lecsó rizzsel

krumplistészta

pörkölt petrezselymes rizzsel

lecsós máj rizzsel

mákostészta

túróstészta

rizskoch, tejberizs málnapürével

paradicsomleves

rakottkrumpli

2013. jún. 28. 17:16
 15/17 A kérdező kommentje:

Valaki mondta a pacalt:) Hát azt 1szer megkóstoltam nem rég. Mondta mindenki mennyire nem finom. Mondom én az tök jó lehet. Na persze. A felét bírtam megenni a többi muszáj voltam ki önteni:)

Végül csináltam Bolognait meg kacsapörköltet. Hát 100% siker lett, mert ízlett nekik:D (azért csináltam kettő mert mi jó sokat eszünk aztán én nem szeretek úgy főzni ha nem lehet belőle repetázni.:))

Ja és nem azért eszünk sokat mert kövérek vagyunk, hanem azért mert 5en vagyunk a családba:)

2013. jún. 28. 21:47
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a són sült csirkével van a lehető legkevesebb munka. Nyolc mozdulat mindössze:

1. előveszed a tepsit

2. beleöntesz egy kg sót, elteríted egyenletesen

3. megfogsz egy egész csirkét

4. megmosod

5. bele rakod a tepsibe egy határozott mozdulattal, utána ne igazgasd, mert akkor egyre több helyen sós lesz

6. lefeded a tepsit alufóliával

7. berakod a tepsit asütőbe

8. bekapcsolod asütőt úgy 180fokra, majd kb. 1,5óra múlva kiveszed készen.

Ezalatt elkészítheted a köretet is. Rizs fél óra, mexikói zöldköretet párolni is kb. fél óra, ez a kettő mehet egymás mellett egy időben a gázon, ez idő alatt megpucolsz néhány szem krumplit, felvágod, kisütöd, ez nincs fél óra.

Tehát Max. fél órát töltesz a konyhában, és 1.5óra múlva van egy sülted, három féle körettel.

2013. jún. 28. 21:52
 17/17 A kérdező kommentje:
Ez nagyon jól hangzik. Legközelebb kipróbálom. Köszönöm mindenkinek az ötleteket.
2013. jún. 28. 21:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!