Ismertek olyan ételt amivel nem megy el 3 óra a konyhába?
Csak ilyen ételt ismerek. :)
Nálam húzós, ha már másfél óra kell, átlagosan fél-egy óra van főzésre. (De az naponta).
Kicsit konkretizáld hogy mit szeretnél, vagy hogy milyen alapanyagod van.
Csak olyat ismerek.
Brassói, pörkölt (csirkéből 1 óra alatt megvan nagyon maximum), spagetti, rakottas (legyen az éppen rakott krumpli vagy brokkoli vagy akármi, mind hamar megvan), lasagne (fél óra alatt kifőzöd a húsos szószt és a besamelt egyszerre, leteríted, még 30 percet sütöd), bármilyen tésztaétel (pl. tejszínes csirke, tejszínes gomba, stb., 15 perc a szósz, közben megfő a tészta is), csirke/pulyka általában sütőben fél óra alatt megpirul, változatosan el lehet készíteni, serpenyőben 15 perc átsütni. Töltött gomba, hústekercsek szalonnával, töltött cukkínicsónakok, sajtos fasírt, diós rántott camembert stb.
Amíg a főétel sül a körítés is elkészül. Ritka az az étel, amit 1 - 1.5 óra alatt nem lehet elkészíteni,ha normálisan, dinamikusan dolgozik az ember.
Bográcsba babgulyás, esetleg palócgulyás (zöldbabos). mindegyik nagyon finom, ha sertéslapockából készíted, akkor gyorsan meg is fő.
vagy csülökpörkölt tarhonyával. a csontnélküli csülök is megfő szűk másfél óra alatt. a múlt héten csináltam, isteni volt, igaz én nokedlivel. de ezzel ne bajlódj, a krumpli vagy tarhonya is tökéletes mellé.
szalonnás-kolbászos tojásos lecsó rizzsel
krumplistészta
pörkölt petrezselymes rizzsel
lecsós máj rizzsel
mákostészta
túróstészta
rizskoch, tejberizs málnapürével
paradicsomleves
rakottkrumpli
Valaki mondta a pacalt:) Hát azt 1szer megkóstoltam nem rég. Mondta mindenki mennyire nem finom. Mondom én az tök jó lehet. Na persze. A felét bírtam megenni a többi muszáj voltam ki önteni:)
Végül csináltam Bolognait meg kacsapörköltet. Hát 100% siker lett, mert ízlett nekik:D (azért csináltam kettő mert mi jó sokat eszünk aztán én nem szeretek úgy főzni ha nem lehet belőle repetázni.:))
Ja és nem azért eszünk sokat mert kövérek vagyunk, hanem azért mert 5en vagyunk a családba:)
Szerintem a són sült csirkével van a lehető legkevesebb munka. Nyolc mozdulat mindössze:
1. előveszed a tepsit
2. beleöntesz egy kg sót, elteríted egyenletesen
3. megfogsz egy egész csirkét
4. megmosod
5. bele rakod a tepsibe egy határozott mozdulattal, utána ne igazgasd, mert akkor egyre több helyen sós lesz
6. lefeded a tepsit alufóliával
7. berakod a tepsit asütőbe
8. bekapcsolod asütőt úgy 180fokra, majd kb. 1,5óra múlva kiveszed készen.
Ezalatt elkészítheted a köretet is. Rizs fél óra, mexikói zöldköretet párolni is kb. fél óra, ez a kettő mehet egymás mellett egy időben a gázon, ez idő alatt megpucolsz néhány szem krumplit, felvágod, kisütöd, ez nincs fél óra.
Tehát Max. fél órát töltesz a konyhában, és 1.5óra múlva van egy sülted, három féle körettel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!