Joghurt torta/szelet receptet keresek. Ismertek ilyent?
Figyelt kérdés
Amibe nincs liszt.Köszönöm előre is :)2013. jún. 9. 17:02
1/2 anonim válasza:
Itt van egy:
igaz,hogy még nem próbáltam ki,csak a múltkor bukkantam rá,mikor egy másik receptet kerestem, de fincsinek néz ki:)
2/2 anonim válasza:
1/2 l. natúr joghurtba teszek 2-3 kanál cukrot (ízlés szerint) és 2 dkg. zselatint (én Horváth Rozi-félét használok). Folyamatos keverés közben addig melegítem, amíg a zselatin elolvad benne, utána vízfürdőben kihűtöm. 1/2 l. tejszínt kemény habbá verek. A kihűlt joghurtba tetszés szerinti apróra vágott gyümölcsöt teszek és lazán hozzákeverem a tejszínhabot. Kapcsos tortaformába öntöm, a tetejét is kirakom gyümölccsel és 1-2 óra alatt hűtőben megdermesztem. Körbevárom a formában, leemelem a karikát és tálalható. Ez a kedvenc gyümölcstorta receptem, én 3 tojásból piskótakarikát sütök és arra öntöm a joghurtos habot, de teljesen jó piskóta nélkül is. Szögletes formában dermesztve kockákra is vágható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!