Hogyan kell elkészíteni a mákos tésztát?
Onnantól kezdve hogy megveszem zacskóban a mákot, mit kell vele csinálni?
A tészta-kifőzés megy:)
Szia! Darált mákot vettél, vagy simát? Ha simát, akkor mákdarálón le kell darálni, porcukorral összekeverni, és rászórni a kifőtt tésztára. Ha darált mák, akkor ugyanez, csak darálás nélkül!
Jó étvágyat! :o)
A tésztát forrásban lévő sós vízben kifőzzük. A vízbe tehetünk egy kis olajat is, így nehezebben ragad össze.
Ha kifőtt leöblítjük lecsurgatjuk, és egy nagyobb tálba tesszük.
Ha a tésztát csurgatjuk ne hagyjuk sokáig ott, mert összeragad, inkább keverjük össze egy kevés olajjal.
Ha lecsurgattuk ráöntjük a darált mákot és a porcukrot.
Az egészet összekeverjük és kész.
A mákos tésztába próbáld ki a rumban vagy (rum eszenciás vízben) áztatott mazsolát :)
A korábban említett elkészítési mód mellett. A mazsolát csak a legvégén rakd bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!