Hogy lehet elkészíteni a kínai barna tésztát?
Lehet belőle például szezammagos tésztát készíteni.
Fél kiló barnatésztát kell enyhén sós vízben kifőzni, majd leszűrni. Ezután két evőkanál olivaolajjal s a megpirított szezammaggal keverjük össze. Egyenletesen keverve egy evőkanálnyi pritamin paprikapépet és ízlés szerint néhány csipetnyi delikát8-at adunk még hozzá.
Akkor csatlakozok én is az örökölt receptemmel. =)
Mi úgy szoktuk, hogy oliva olvajban hagymát, káposztát és répát sütsz/párolsz. Mennyiség függő, de általában én 1 kk cukrot és 1 kk sót teszek hozzá. Amikor kicsit összébb esett bele dobom a fél keményre főtt tésztát. /véleményem szerint felesleges rízstésztát venned, ha olyat akarsz, mint a kínai éttermekben kapható. Ők ugyanis mezei spagettit használnak./ összekeverem a zöldséggel, még egy kis olaj és !sötét szója!. Utána már ne pirítsd sokáig, mert a szója könnyen oda ég és keserű lesz.
Hy ˇ^
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!