Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell piskótatésztát...

Hogyan kell piskótatésztát csinálni? NAGYON FONTOS

Figyelt kérdés

1 teáskanál sütőpor

20 dkg liszt

5 evőkanál víz

20 dkg porcukor

5 db tojás


ezeket írja a recept.És az írja: A hozzávalókból szokott módon piskótát sütünk.

De mi a szokott mód? én még soha nem sütöttem piskótát.

A hozzávalók megvannak.


2013. jún. 25. 10:14
 1/4 anonim ***** válasza:
Én úgy szoktam, hogy a cukrot habosra keverem a tojással, bele a víz, és végül a liszt. Általában beledobok egy csomag sütőport is, hogy megemelkedjen.
2013. jún. 25. 10:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:

Igen, az első által írt mód a tökéletes út a lapos piskótához.


A tojásokat szétválasztod, a cukor 1/3-át a sárgájával habosra kevered. Add hozzá a vizet és jól keverd ki. A fehérjét kezdd el felverni, és mikor már félig kemény, fokozatosan add hozzá a maradék cukrot és verd fel teljesen. Ha fejjel lefelé fordítva nem csúszik ki a formából, akkor jó. A fehérjét add a sárgájához, és párszor óvatosan forgasd át - de ne törd össze!!! A lisztet (és a sütőport, de ez nem igazán szükséges) szitáld hozzá, és körkörös mozdulatokkal keverj egy egynemű masszát, úgy, hogy a hab továbbra se törjön össze! Maradjon jó levegős.


Sütőpapírral bélelt tortaformába tedd és 160 fokon süsd.


Sokan csinálják fordítva is - sárgája, cukor, liszt, víz, sütőpor és ebbe forgatják a fehérjét - de az első a biztosabb módszer, a cukrászok is így csinálják. Nekem a 2. módszerrel sokkal laposabb lett mindig.

2013. jún. 25. 10:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 A kérdező kommentje:

NAGYON NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM.Tényleg fontos volt :) :)

Anyának lesz

2013. jún. 25. 10:57
 4/4 anonim ***** válasza:
Nagy tepsi: 12 tojás sárgáját összekeversz 6 kanál cukorral ha ezt habosra kikeverted, bele raksz 1 sütőport, 12 csapott evőkanál lisztet, ezt újból kikevered. Ez kész. Még maradt 12 tojás fehérje amit habosra ki kell keverni 6 kanál cukorral. A hab akkor jó ha fejjel lefelé nem esik ki a tálból. Ha ez is kész összekevered a habot és a tojássárga masszát óvatosan fakanállal. Én enyhén zsírozott, lisztezett tepsibe szoktam beleönteni. A másik lényeges dolog hogy minél kevesebbszer nyisd ki a sütő ajtaját, mert a piskóta összeesik. A közepét hurkapálcikával tudod ellenőrizni. Ha az nincs a seprű cirok is jó lesz. Amíg rá ragad a hurkapálcikára a közepe addig nem jó. Ha meg sült kiveszem és rá rakok a tetejére 1 másik tepsit és megfordítom. Így a piskóta átkerül a másik tepsire. Nem ragad bele. Sok sikert.
2013. jún. 25. 16:26
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!