Hogyan kell piskótatésztát csinálni? NAGYON FONTOS
1 teáskanál sütőpor
20 dkg liszt
5 evőkanál víz
20 dkg porcukor
5 db tojás
ezeket írja a recept.És az írja: A hozzávalókból szokott módon piskótát sütünk.
De mi a szokott mód? én még soha nem sütöttem piskótát.
A hozzávalók megvannak.
Igen, az első által írt mód a tökéletes út a lapos piskótához.
A tojásokat szétválasztod, a cukor 1/3-át a sárgájával habosra kevered. Add hozzá a vizet és jól keverd ki. A fehérjét kezdd el felverni, és mikor már félig kemény, fokozatosan add hozzá a maradék cukrot és verd fel teljesen. Ha fejjel lefelé fordítva nem csúszik ki a formából, akkor jó. A fehérjét add a sárgájához, és párszor óvatosan forgasd át - de ne törd össze!!! A lisztet (és a sütőport, de ez nem igazán szükséges) szitáld hozzá, és körkörös mozdulatokkal keverj egy egynemű masszát, úgy, hogy a hab továbbra se törjön össze! Maradjon jó levegős.
Sütőpapírral bélelt tortaformába tedd és 160 fokon süsd.
Sokan csinálják fordítva is - sárgája, cukor, liszt, víz, sütőpor és ebbe forgatják a fehérjét - de az első a biztosabb módszer, a cukrászok is így csinálják. Nekem a 2. módszerrel sokkal laposabb lett mindig.
NAGYON NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM.Tényleg fontos volt :) :)
Anyának lesz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!