Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Pisztráng? Mire kell egyáltalá...

Pisztráng? Mire kell egyáltalán odafigyelni?

Figyelt kérdés

Pár napja kaptam 2 szép pisztrángot. Most vettem ki a fagyóból, akkor ki sem bontottam. Akkor azt mondták, hogy meg van pucolva. Most meg néznek rám szomorúan :-) Mit csináljak a szemeivel? Lehet, hogy akkor nincs is megpucolva rendesen? Ha mostantól olvadni hagyom és csak 7-8 óra körül akarom elkészíteni, nem lesz baja ilyen melegben. Vagy inkább tegyem addig a hűtőbe? Találtam itt egy receptet is hozzá. Mondanátok véleményt róla, ha ismeritek? Kezdő vagyok, minden tanács segít :-) Köszönöm!


Recept: A megtisztított pisztrángot kissé megsózom majd félreteszem.

Közben egy evőkanál margarint felolvasztok, egy pohár tejföllel, egy-egy teáskanál mustárral és piros arannyal, 2 gerezd összetört fokhagymával, késhegynyi borssal és majorannával elkeverem, amivel a halakat kívül belül jól megkenem. Így hagyom állni egy órácskát, majd vékonyra szeletelt baconnel körbetekerem, és margarinnal kikent tepsibe, sorba rakom a pisztrángokat, alufóliával letakarom.

Meleg sütőbe teszem, és tizenöt-húsz perc múlva leveszem a fóliát, hogy egy kicsit piruljon.


2013. jún. 20. 13:43
 1/8 anonim ***** válasza:
meleg van ,a hütőbe tedd ,hogy kiengedjen.Ha kiengedet még egyszer kapargasd át ,mert nagyon apró a pikelye . A recepted nem tünik rossznak : Visszont irdald be a hal mindkét oldalát ,igy mindenhova jut a pácból .A tepsibe tegyél sütő papírt és azt kend le az olvasztott vajjal : 15-20 perc múlva forditsd meg :Nem kell lefoliázni : És azt felét piritsd meg ami most felüre került : A hal megforditását pedig 2 nagy lapos kiszedővel csináld evvel nyulj alá ,igy biztonságosan kitudod venni és egybe marad ..Ha gondolod és merd ,vagy tudod akkor kifilézheted .
2013. jún. 20. 13:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszi! És a szemei???
2013. jún. 20. 13:59
 3/8 anonim ***** válasza:
ha egyben sütöd,akkor a feje rata marad ,igy a szemét is benne hagyhatod . de zavar akkor 1 éles késsel kikanyarithatod
2013. jún. 20. 14:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 A kérdező kommentje:
Hát még nem döntöttem el, hogy mi a jobb, ha néz majd miközben eszem, vagy ha a szemében kell turkálnom...
2013. jún. 20. 14:08
 5/8 anonim ***** válasza:
a fejét kár lenne kidobni : ha megsült akkor a pisztráng pofa húsa nagyon finom .. Ha zavar a szeme tekerd be a baconnal..
2013. jún. 20. 14:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 A kérdező kommentje:
Ez lesz...magamtól is eszembe juthatott volna...csak úgy megdöbbentem...köszönöm még egyszer!
2013. jún. 20. 14:25
 7/8 anonim ***** válasza:

Ha megsütöd rendesen nem fog rád kacsintani, mert a halak szeme úgymond "kisül", illetve két kis fehér golyó lesz belőle. ha zavar, lepöccinted evés előtt, és kész.

ilyen apróság ne zavarjon egy ilyen értékes hal szerencsés birtokosaként:)

sajnos nekem még nem volt hozzá szerencsém, csak éttermi változatban, fokhagymásan ropogósra sülve, citromkarikákkal.

Finom lehet ez a recept is, de nekem, jelzem nekem túl sok lenne ez szaftszerűség plusz a szalonna.

2013. jún. 20. 16:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:

Üzenem azoknak, akik ezt majd később megtalálják és gondolkodnak rajta, hogy kipróbálják-e, hogy ez valami isteni eledel :-)


Köszönöm mégegyszer az összes választ!


Kedves Utolsó, csak nagyon kevés bacon-t tettem rá, de az kellett a tökéletes ízhatáshoz :-)

2013. jún. 21. 08:33

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!