Pisztráng? Mire kell egyáltalán odafigyelni?
Pár napja kaptam 2 szép pisztrángot. Most vettem ki a fagyóból, akkor ki sem bontottam. Akkor azt mondták, hogy meg van pucolva. Most meg néznek rám szomorúan :-) Mit csináljak a szemeivel? Lehet, hogy akkor nincs is megpucolva rendesen? Ha mostantól olvadni hagyom és csak 7-8 óra körül akarom elkészíteni, nem lesz baja ilyen melegben. Vagy inkább tegyem addig a hűtőbe? Találtam itt egy receptet is hozzá. Mondanátok véleményt róla, ha ismeritek? Kezdő vagyok, minden tanács segít :-) Köszönöm!
Recept: A megtisztított pisztrángot kissé megsózom majd félreteszem.
Közben egy evőkanál margarint felolvasztok, egy pohár tejföllel, egy-egy teáskanál mustárral és piros arannyal, 2 gerezd összetört fokhagymával, késhegynyi borssal és majorannával elkeverem, amivel a halakat kívül belül jól megkenem. Így hagyom állni egy órácskát, majd vékonyra szeletelt baconnel körbetekerem, és margarinnal kikent tepsibe, sorba rakom a pisztrángokat, alufóliával letakarom.
Meleg sütőbe teszem, és tizenöt-húsz perc múlva leveszem a fóliát, hogy egy kicsit piruljon.
Ha megsütöd rendesen nem fog rád kacsintani, mert a halak szeme úgymond "kisül", illetve két kis fehér golyó lesz belőle. ha zavar, lepöccinted evés előtt, és kész.
ilyen apróság ne zavarjon egy ilyen értékes hal szerencsés birtokosaként:)
sajnos nekem még nem volt hozzá szerencsém, csak éttermi változatban, fokhagymásan ropogósra sülve, citromkarikákkal.
Finom lehet ez a recept is, de nekem, jelzem nekem túl sok lenne ez szaftszerűség plusz a szalonna.
Üzenem azoknak, akik ezt majd később megtalálják és gondolkodnak rajta, hogy kipróbálják-e, hogy ez valami isteni eledel :-)
Köszönöm mégegyszer az összes választ!
Kedves Utolsó, csak nagyon kevés bacon-t tettem rá, de az kellett a tökéletes ízhatáshoz :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!